KOZÁRMISLENY SE

handball team

  A fejlődés útján kell maradni 2017.12.30. 00:00

  Második helyen zárta az őszt U13-as csapatunk a harmadosztályban a Zákányi Bálint régió A-csoportjában, az U11-ben pedig hibátlanok maradtak a lányok – nem csoda, hogy az edző, Bakonyiné Sütő Diána elégedett az elmúlt hetekkel, hónapokkal.

  A fejlődés útján kell maradni

  Az U13-as bajnokságban csak a Mohács előzött meg minket – pusztán jobb gólkülönbségének köszönhetően. Mindkét csapat megnyerte az összes meccsét, kivéve az egymás elleni idegenbeli csatát: a Duna-partiak otthon legyőztek minket, mi pedig hazai pályán visszavágtunk nekik.

  Körülbelül azt kaptam vissza a szezon során, amit vártam – kezdte értékelését az edző, Bakonyiné Sütő Diána. – Az U13-as bajnokságban az első háromban szerettünk volna végezni, ami sikerült is. A folytatásban a régió másik csoportjának első három helyezettjével kerülünk össze, oda-visszavágós meccsek következnek. Most várhatóak majd igazán kiélezett csaták.

  Ugyanezek a lányok játszottak az U11-es bajnokságban is, ahol tabella ugyan nincs, de könnyű megjegyezni a szereplésüket, hiszen az összes mérkőzésüket megnyerték.

  Sajnos elég kevesen vagyunk, így aztán a 2006-os lányok 2007-esekkel egészültek ki. Itt is ügyesek voltak, sok örömet szereztek, minden ellenfelüket legyőzték – fogalmazott Bakonyiné Sütő Diána, hozzátéve, hogy mind az U13-ban, mind az U11-ben elsősorban annak köszönhették sikerüket, hogy egységes, jó csapatot alkotnak. – Elégedett vagyok az eddigiekkel, jó szájízzel gondolok vissza az elmúlt hónapokra. Szerencsére elkerültek minket a sérülések, a lányok pedig rendesen járnak az edzésekre, vagyis azt kaptam, amit vártam. S ugyanezt szeretném látni a folytatásban is: a fejlődés útján kell maradnunk.

  A két bajnokság mellett még kapnak egy kis terhelést a fiatalok, hiszen indulnak U12-es tornákon. Legutóbb Dunaújvárosban második helyen végeztek, ami nagyon szép eredmény volt.

  Hasznos, hogy részt tudunk venni ezeken a tornákon, mert itt olyan csapatokkal is összemérhetjük az erőnket, akikkel a bajnokságok során nem találkozunk, így például többek között a Győrrel, a Ferencvárossal. Ezeken a meccseken remek visszajelzéseket kapunk arról, hogy hol tartunk, miben kell még fejlődnünk, s hogy fel tudjuk-e venni a versenyt a legjobbakkal. Tavasszal három tornára is megyünk, előbb Dunaújvárosban, majd Debrecenben mutathatják meg a lányok, mire képesek.