KOZÁRMISLENY SE

handball team

  „A fő cél most az olimpiai részvétel!” 2020.06.26. 00:00

  A magyar válogatott egyik meghatározó játékosa, a felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes, junior Eb-ezüstérmes Kovacsics Anikó is besegített a gyerektáborunkban zajló munkába. A Ferencváros klasszisa elárulta, a legfőbb célja most az, hogy ott legyen a nemzeti csapattal a tokiói olimpián.

  „A fő cél most az olimpiai részvétel!”

  Jól hallottam, hogy ez a három napos „besegítés” elsősorban Hosszu Boginak köszönhető?

  Pontosan így van, Bogi a gyerekkori legjobb barátnőm – válaszolta Kovacsics Anikó, a Ferencváros 28 éves irányítója, aki kétszeres Bajnokok Ligája-győztes (2013, 2014 – győri színekben), nyolcszoros magyar bajnok és tízszeres kupagyőztes. – Már a csurgói általános iskolában barátnők voltunk, aztán ez Győrben a gimiben folytatódott, ahol csapattársak is voltunk az ETO utánpótlásában, a junior válogatottal pedig együtt lettünk Európa-bajnoki ezüstérmesek. Nekem most van szünetem, úgyhogy gyorsan megbeszéltük, hogy eljövök hozzá. Innen aztán megyek majd Berzencére, a szüleimhez.

  Hogy érzed magad a gyerektáborunkban?

  Három edzés van egy nap, s miután nagyon vegyes korosztályú gyerekek vannak a táborban, így inkább játékos gyakorlatokat tartunk, mint kézis tréningeket. De nincs is ezzel semmi probléma, a cél úgyis az, hogy megszerettessük a fiatalokkal ezt a sportágat, megismerjék a társaságot. Ilyenkor, ha hallanak néhány kedves szót, ha odafigyelnek rájuk, maradni fognak. Azt látom rajtuk, hogy nagyon jól érzik magukat, és elárulhatom, én is jól érzem magam. Mondjuk sosem volt bajom azzal, hogy a gyerekekkel megtaláljam a közös hangot – akár a pályán, akár azon kívül mindig hamar egy hullámhosszra kerültünk. Annak pedig külön örülök, hogy megismerhettem egy ilyen vidéki műhelyt, bázist, ahol remek körülmények között kezdhetnek sportolni a fiatalok. Nagyon kellenek a kézilabdának az ilyen egyesületek!

  Klubjában, a Ferencvárosban mikor kezdik a munkát?

  Július 6-án kezdünk újra. Persze eddig sem pihentünk teljesen, dolgoztunk a karantén alatt is, és most is csinálom az edzéseket, például itt a gyerektáborban is. Remélem, a felkészülésünk úgy kezdődik majd, ahogy azt megszokhattuk, a járvány nem okoz már több problémát. Jó csapatunk lesz, jók az igazolásaink, annak pedig nagyon örülök, hogy a Bajnokok Ligája-indulás megvan, erre óriási szükségünk volt! A klubom mellett a válogatottbeli szereplésre koncentrálok még. Eddig még nem szerepeltem a nemzeti csapattal ötkarikás játékokon, így számomra a fő cél most az olimpiai részvétel!