KOZÁRMISLENY SE

handball team

  A második szezonban már jönniük kell a jó eredményeknek 2019.08.05. 00:00

  Új csapattal vágott bele a felkészülésbe Kovácsné Bareith Judit edzőnk: az U10-esektől könnyes búcsút vett az évzárón, s most már azért tesz meg mindent, hogy az U14-esek minél többet fejlődjenek.

  A második szezonban már jönniük kell a jó eredményeknek

  Sosem egyszerű az elválás, sosem könnyű leadni egy korosztályt, egy csapatot. Főleg egy női edzőnek. Kovácsné Bareith Judit számára is nagyon nehéz volt a búcsú az U10-esektől...

  – A szívem csücskei, nagyon szerettem, nagyon szeretem őket! Többen is az ovi nagycsoportjától kezdve nálam voltak. Ügyesek, jó kis csapat. Sajnos el kellett búcsúznunk, amit meg is tettünk az évzárón, ahol kaptam tőlük egy feliratozott pólót. Az elején értékelik az edzőt: öt csillagot adtak nekem. A hátuljára pedig felírták, hogy „Best Trainer Ever”. Nagyon örülök annak, ha az ő szemükben én vagyok a legjobb edző... – fogalmazta meg érzéseit az U10-esek Judit nénije.

  Aki mostantól azért dolgozik, hogy új tanítványaiból is minél jobb játékosokat, minél ütőképesebb, eredményesebb csapatot faragjon. A lányokkal eddig Kovács Enikő foglalkozott, ám ő anyai örömök elé néz – Kovácsné Bareith Juditnak kellett tőle átvennie őket.

  – Sokan nálam kezdtek, szóval nem ismeretlenek számomra a lányok. A legtöbben 2007-esek, akiknek az U13 lenne a korosztályuk, de vannak 2006-osok is, így aztán úgy döntöttünk, hogy az U14-es I. osztályban és a serdülő III.-ban indítjuk a csapatot. Miután így idősebbekkel is találkoznak majd, velük és a szülőkkel is azt beszéltem meg, hogy két évben gondolkodjanak: az elsőben nincs eredménykényszer, a képzésre, a fejlődésre fektetjük a hangsúlyt. Úgy össze akarjuk rakni a társaságot, hogy a második szezonban már jöjjenek az eredmények. A jó eredmények.

  A csapat hétfőn vágott bele a munkába, s a lányok biztosan nem fognak unatkozni a következő napokban, hetekben, ugyanis napi két edzésük lesz. Augusztus végén Nagyatádon négynapos edzőtábort tartanak, aztán lesz egy dunaújvárosi torna, amelyen a 2007-esek indulnak a saját korosztályukban, vagyis az U13-asoknál is – mert szükség van a sikerélményre –, a 2006-osok pedig az U14-ben. Szeptemberben Horvátországban, Dárdán szerepel még egy tornán a csapat, aztán jöhet a bajnoki rajt!