KOZÁRMISLENY SE

handball team

  A pokolból kapaszkodtak vissza a lányok! 2021.11.22. 00:00

  Iszonyú nehéz kimászni egy mély gödörből, de felnőtt csapatunknak végre sikerült feljönnie a felszínre: óriási csatában egy góllal legyőztük hazai pályán a Komáromot! Reméljük, hogy elindulunk felfelé!

  A pokolból kapaszkodtak vissza a lányok!

  Hazai közönség, verhető ellenfél – vajon mi kellhet még ahhoz, hogy győzzünk?! A hit és az akarat! E nélkül ugyanis egész egyszerűen nem lehet sikereket elérni.

  Persze ne csodálkozzon senki azon, hogy zsinórban hat nyeretlen bajnoki után nincs az egekben a lányok önbizalma! Pokoli nehéz innen visszajönni, hatalmas munka, erő, akarat kell ahhoz, hogy ilyen esetekben átbillenjen a mérleg nyelve.

  A lányok most átbillentették, és ezért nagy dicséretet érdemelnek. Nem volt könnyű, de senki sem számított arra, hogy az lesz. A Komárom elleni bajnokit a vendégek kezdték jobban, az első félidőben 7-3-ra és 10-6-ra is vezettek, hogy aztán szívós munkával ledolgozzuk hátrányunkat, és Brettner Zsófia gólja után 12-13-as állással mehessünk pihenőre. Sajnos a második félidő elején is a komáromiak kapták el jobban a fonalat, percek alatt öt gólra nőtt az előnyük, s 13-18-nál forró volt a pite számunkra! Ez a különbség megmaradt egészen a 48. percig (17-22), és ekkor elég távolinak tűnt, hogy ez a mérkőzés a mi győzelmünkkel végződjön.

  Pedig így történt! A lányok összeszorított fogakkal küzdöttek tovább, egy pillanatra sem veszítették el a hitüket, aminek szép lassan meglett az eredménye. Elkezdtünk visszakapaszkodni, amiben mindenkinek megvolt a maga szerepe: az 57. percben pedig végre összejött az egyenlítés, Schäffer Éva egalizált (23-23)! Jöhetett egy elképesztően izgalmas, őrült hajrá, amely során előbb átvettük a vezetést (Brettner révén), majd Simsik hetesből egyenlített. Valamivel több, mint egy perccel a vége előtt Scheffer Zsanett megint kikaparta nekünk a gesztenyét (25-24), s miután Temes lövését Vig Vivien hárította, nem maradt más hátra, mint az ünneplés!

  kom_belső2.jpeg

  – Az egész mérkőzés alatt azt kerestük, hogy mikor döntünk végre jól védekezésben és támadásban egyaránt! Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, mindig úgy éreztük, hogy na, most meglesz, de aztán valahogy csak nem jött össze. De nem akartuk elengedni, váltottunk, és ez bejött! Csak egy jó csapatnak van szerencséje! Megérdemeltük a győzelmet! Ma nagyot léptünk abba az irányba, hogy igazán jó CSAPAT legyünk! Köszönjük szurkolóink bizalmát, hitét, értük is küzdöttünk! – értékelt vezetőedzőnk, Kovács Tamás.

   

  Kozármisleny SE–Komárom VSE 25-24 (12-13)

  Kozármisleny SE: Vig (kapus), Tóth I. (kapus), Wichmann (kapus), Brettner 5, Scheffer 5, Grénus 4, Schäffer 4, Tobak 3, Szemmelrock 2, Hornyák 1, Halász 1, Markovics, Bánhidi, Varga N., Kovács V., Szabó P.

  Vezetőedző: Kovács Tamás.