KOZÁRMISLENY SE

handball team

  A sereghajtónál kezdjük a tavaszt 2020.02.08. 00:00

  Felnőtt csapatunk számára szombaton (16.00) rajtol a tavaszi bajnoki szezon, a Dorogi ESE vendégei leszünk. A sereghajtó otthonából természetesen mindenképpen el kell hoznunk a két pontot.

  A sereghajtónál kezdjük a tavaszt

  A felkészülési időszaknak vége, mostantól jöhetnek a tétmeccsek! Illetve: a felkészülési időszak sem volt teljesen az, amit a neve sugall, elvégre tétre menő összecsapásokat is vívtunk ebben a periódusban, csak éppen nem a bajnokságban, hanem a Liga Kupában. A hat lejátszott mérkőzésből négy ennek a sorozatnak a része volt, ami azért egy picit bezavart a munkába.

  – Érdekes felkészülés volt ez így – tekintett vissza vezetőedzőnk, Kovács Tamás. – Az első három Liga Kupa-meccsen ugyanis a továbbjutás lebegett a szemünk előtt, ezért ezeken a találkozókon nem tudtam úgy forgatni a csapatot, úgy cserélni, ahogy egyébként szerettem volna. Csak az utolsón, a Nagyatád elleni tét nélküli összecsapáson tudtam a fiataloknak több játéklehetőséget biztosítani. Emellett olyan felkészülési időszakra sem emlékszem nagyon, amely során mindössze hat meccset játszottunk.

  Fura felkészülési ide vagy oda, az első tavaszi bajnoki fordulóban mindenképpen nyernünk kell. A tabella alapján nem lesz nehéz dolgunk, elvégre a sereghajtó Doroghoz utazunk, amelynek mindössze három pontja van tizenegy forduló alatt (nekünk pedig tizennyolc, s ezzel a harmadik helyen állunk) – ugyanakkor nem árt felidézni az őszi rajtot, amelyen csak vérrel-verítékkel tudtuk legyőzni (29-28-ra) az akkori vendégeket.

  – A Dorog pont azért lehet veszélyes, mert semmi veszítenivalója nincs ezen a mérkőzésen. Persze, az életükért küzdenek, minden pont nagyon fontos a számukra, de biztosan nem élik meg tragédiaként, ha ellenünk éppen pont nélkül maradnak, hiszen nekik elsősorban nem minket kell megverniük. A játékosállományt és a fizikális felkészültséget illetően egyértelműen jobbak vagyunk, ám a játékstruktúrát, a stratégiát illetően még nem vagyunk száz százalékos állapotban.

  Ahhoz, hogy elérjük a száz százalékot, még kell egy kis idő: az első két bajnokin, a Dorog elleni idegenbeli és a Dunaújváros elleni otthoni meccsen lehet gyakorolni azokat a dolgokat, amelyek még nem mennek zökkenőmentesen. Persze mindezt úgy, hogy az ellenfeleket nem szabad lebecsülni, mindenki ellen maximálisan kell koncentrálni!

  Az első tavaszi bajnoki forduló kapcsán jó hír, hogy Hornyák Bernadett is bevethető, ott van a keretben: a nagyatádi Liga Kupa-meccsen játszott harminc percet, s nem mellesleg lőtt hat gólt. Szintén remek hír, hogy bár idegenben kezdünk, szurkolóink Dorogra is elkísérnek minket – nem kérdés, a jelenlétük mindig nagyon sokat jelent, nagyon sokat segít nekünk!

  Február 8., szombat, 16.00: Dorogi ESE–Kozármisleny SE.
  Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József.