KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Az első osztályra hajtunk! 2020.07.24. 00:00

  A felkészülést hétfőn kezdte meg felnőtt csapatunk: koronavírus-teszttel indítottunk, s reméljük, a szezon végén bajnoki címmel és feljutással zárunk. Ha ez sikerül, jövőre jöhetne hozzánk a Győri Audi ETO KC…

  Az első osztályra hajtunk!

  Megszokott dolog ez manapság egy sportegyesületnél: koronavírus-teszttel kezdődött nálunk is a felkészülés. Jó hír, hogy mindenkinek, játékosoknak, edzőknek, vezetőknek negatív lett az eredménye!

  A felkészülésünk első hete a felmérésekről és a ráhangolódásról szólt. Hamar kiderült, hogy minden játékosunk jó állapotban tért vissza, senki sem küzd sok felesleges kilóval – hasznos volt, hogy májusban és júniusban is edzettünk, így nem volt lemaradásuk, semmit sem kellett pótolni.

  A következő hetek, hónapok programját, munkáját nagyon aprólékosan állítjuk össze, mindenre igyekszünk odafigyelni annak érdekében, hogy profi körülményeket teremtsünk a lányok számára – mondta vezetőedzőnk, Kovács Tamás. – Gondolok itt többek között házirendre, egészségügyi szabályokra, étkezési tanácsadásra, egyénekre szabott edzéstervre. Mindenkinél meg akarjuk találni azt a kis pluszt, amitől még többé válhat, amitől szintet léphet a saját tudását illetően. A csapat célja pedig az, hogy jövőre már az élvonalban szerepeljünk, vagyis bajnokságot akarunk nyerni és fel akarunk jutni az első osztályba!

  A keretünkben történt némi változás a nyári szünetben, három új játékos érkezett: Scheffer Zsanett átlövő, Tobak Luca pedig beállós pozícióba, és visszatért Szombathelyről a kapus, Gadányi Maja. Felépült a sérüléséből Péter Panna, így már rá is számíthat a szakmai stáb, Kovács Véda pedig az ifiből került fel az első csapathoz. A szeptember közepén kezdődő bajnokságnak tizennégy mezőnyjátékossal és három kapussal vágunk majd neki.

  A felkészülésünk nyolc hetes, a harmadikon Algyőn edzőtáborozunk, amely után megmérkőzünk az első osztályú Békéscsabával és a Dunaújvárossal is. A bajnoki rajton, szeptember 13-án, vasárnap rögtön rangadóval indítunk, a nagy rivális Budaörsöt fogadjuk, amely olyan játékossal erősített, mint a Győrből érkező, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Bódi Bernadett, továbbá ott játszik a szintén sokszoros válogatott Hornyák Ágnes és Pálos-Bognár Barbara is – tette hozzá Kovács Tamás.

  Jó munkát, lányok! Hajrá, Misleny!