KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Bebiztosított bennmaradás 2017.05.19. 08:14

  Bebiztosított bennmaradás
  Sima sikert és még annál is többet ért a rendkívül motivált játék. Felnőtt csapatunk nem bízta a véletlenre a sorsát és az idei pontvadászat utolsó bajnoki mérkőzését tizenhét gólos (!) győzelemmel abszolválta a Szentendrei NKE ellen. Ez a siker az NBI/B-s tagság meghosszabbítását is jelentette. A tabellára vetett pillantás után úgy tűnt, hogy szorosnak ígérkező mérkőzés indítja az idei pontvadászat utolsó fordulóját. A huszonhatodik kör nyitótalálkozójának a kozármislenyi Városi Sportcsarnok adott otthont, ahol együttesünk a két hellyel és öt egységgel előrébb tartó Duna–parti riválist látta vendégül. A rendhagyó időpont ellenére szimpatizánsaink szép számmal képviseltették magukat a szezonzárón, amelyen lányainknak legalább egy pontot kellett szereznie ahhoz, hogy hátradőlve figyelhessék a hétvégi eseményeket. Ez azonban előzetesen nem ígérkezett egyszerű küldetésnek, hiszen a szentendreiek a pontvadászat során több bravúreredményt is elértek; nem utolsó sorban a közelmúltban hat meccsen át nem találtak legyőzőre. A remek széria két héttel ezelőtt szakadt meg, s a Gróz János által irányított sárga–kékek két vereséggel a hátuk mögött látogattak Baranya megyébe. A felek egymás elleni tizedik bajnokijukra készültek és a Pest megyei rivális eddig nem éppen győzni járt Kozármislenybe, ahol a múltban három hazai mellett mindössze egyetlen SZNKE–siker született: a Szentendrei NKE 2011. május 14-én tudta elvinni a két pontot, amikor is a szünetben 20–17-re vezetett, majd pedig 37–29-re nyert.

  KSE-SZNKE-ÖF20170518

  Kovács Tamás a mérkőzést megelőzően elmondta, a cél, hogy lányaink a vendégek sok keresztmozgásra épülő játékába belenyúljanak, s jó védő- és kapusteljesítményből lehessen indulni, ezáltal könnyebb gólokat elérni. A terv már az elején ült, hiszen a mieink nagy tempóban kezdtek és fokozatosan alakították ki a biztos előnyt. A nyolcadik percben Gróz János 7–2-nél ki is kérte első idejét, de a látogatók a rövid megbeszélést követően sem tudtak három gólnál közelebb kerülni (15.p.: 9–6). Egészen az első félidő hajrájáig. A meccs ezen szakaszában csapatunk játékába viszonylag sok hiba csúszott, a Duna–partiak pedig Csuka Alexandra vezérletével fokozatosan zárkóztak, s a 26. minutumban már csak egy volt közte (13–12). A szezonzáró csak rövid ideig volt szoros(abb), hiszen lányaink 14–13 után egy 3–0-s etappal ismét elszakadtak és a négytalálatnyi előnyt a szünetig meg is tudták tartani. A második felvonás elején együttesünk gyorsan hatgólosra növelte előnyét, majd ez a differencia a 40. percben már kilenctalálatnyi volt (27–18). Ekkor már érződött, hogy a sárga–kékek "elengedték a meccset", ezt kihasználva csapatunk fokozatosan egyre nagyobb vezetésre tett szert. Ennek tükrében a mieink oldalán valamennyi játékos lehetőséget kapott és szép megoldásokkal hálálta meg a bizalmat. A lefújás pillanatában 44–27 állt az eredményjelzőn, s ez a siker a győzelem mellett az NBI/B-s tagság meghosszabbítását is jelentette. Zárszóként megjegyezhetjük, hogy lányaink közel álltak egy rekord megdöntéséhez, hiszen a 2016/2017-s szezonban egy mérkőzés alatt csak a Szekszárdi FGKC (46) és a Dunaújvárosi KKA II. (45) lőtt ennél több gólt.

  NBI/B, Nyugati-csoport 2016/2017 – 26. forduló Kozármisleny SE – Szentendrei NKE 44 – 27 (18 – 14)

  Kozármisleny, Városi Sportcsarnok, 150 néző Vezette: Ónodi Erika, Sztrakovics Barbara Versenybírók: Ferenczi Tamásné, Ropoli Zoltán Kozármisleny SE: Radochay 1 – Tóth T. 2 (1), Szemmelrock 6, Linder, Halász B. 7, Spán 5, Schäffer 4 Csere: Gadányi, Vig (kapusok), Zeba 7, Humel 3, Szöllősi D. 3, Leitner 2, Ragoncsa 2 (1), Egervári 1, Fekete A. 1 Vezetőedző: Kovács Tamás Szentendrei NKE: Kókai – Török 5, Csuka 4 (1), Tóth E. 2, Kretz 7 (6), Csiki 2, Nagy Sz. 2 (1) Csere: Berkesi (kapus), Vesztergombi 3, Friebesz 2, Gróz, Szűcs F. Vezetőedző: Gróz János Hétméteresek: 2/2 illetve 12/8 Kiállítások: 2 perc illetve 2 perc

  EDZŐSZEMMEL

  Kovács Tamás: " – A tétnek megfelelő hozzáállással játszottunk. Köszönöm a csapatomnak, hogy felnőttek a feladathoz, köszönöm a szurkolóinknak az egész éves kitartó biztatást! Jövőre ismét az NBI/B-ben folytatjuk! A mai napon az egész csapat nagybetűs volt!"

  ***** NBI/B, Nyugati-csoport 2016/2017 – 26. forduló – JUNIOR MÉRKŐZÉS Kozármisleny SE – Szentendrei NKE 18 – 18 (10 – 07)

  Kozármisleny, Városi Sportcsarnok, 50 néző Vezette: Rozina László, Szászfai Csaba Kozármisleny SE: Gadányi – Menyhei R. 2, Kalmár 2, Réti 1, Menyhei Cs., Papp V., Szabó B. 1 Csere: Vukmann (kapus), Leitner 3, Acsai 2, Vidakovic 2, Zeba 2, Humel 1, Potonjac 1 (1), Takács V. 1, Kovács V. Vezetőedző: Gyulay László Szentendrei NKE: Zóka-Győri – Léránt 6 (4), Kovács R., Nagy N. 1, Horváth A. 1, Szűcs F. 1, Tuscher 3 Csere: Gulyás (kapus), Friebesz 4, Benzsay 1, Gajdos 1, Klippel Edző: Beinschróth Attila Az eredmény alakulása: 07. perc: 01–02 10. perc: 03–03 20. perc: 05–03 23. perc: 06–05 26. perc: 09–05 37. perc: 10–11 40. perc: 12–13 42. perc: 14–13 48. perc: 14–16 54. perc: 16–17 Hétméteresek: 4/1 illetve 4/4 Kiállítások: 4 perc illetve 10 perc

  EDZŐSZEMMEL

  Gyulay László: " – Ezen a napon meghalt a kézilabda... Egy teljesen demoralizáló, anti kézilabdát játszó ellenféllel találkoztunk, akik még kapura lőni sem akartak... Nem erre készültünk, szerettük volna szép meccsel megköszönni lelkes szurkolóink egész éves buzdítását. Hamar úrrá lett rajtunk a csalódottság, elkedvetlenedtünk és sok ziccert hibáztunk. Összességében nézve sikerült előrelépnünk az őszhöz képest, hiszen stabilan hoztunk a negyedik helyet. Tavasszal hazai pályán veretlenek maradtunk, idegenben pedig csak a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Vasas SC ellen szenvedtünk vereséget. Gratulálok a lányoknak, mert egész évben példaértékű volt a munkájuk, mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken, s mind emellett nagyszerű közösséget is alkotnak. Köszönöm Vollár Jenő, a másodedzőm, Linder Luca és a gyúrónk, Hausznek Anikó áldozatos munkáját! Mindenkinek nagyon jó pihenést, valamint jó nyaralást kívánok!"