KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Belevágtunk 2017.07.25. 00:00

  Csapatunk megkezdte a felkészülést a következő szezonra, sok munka vár a lányokra.
  Belevágtunk
  Vége a nyári szünetnek. Emiatt akár letörtek, szomorkásak is lehettek volna a lányok (köztük az öt újonc: Hosszu Boglárka, Palotás Fanni, Pukler Glória, Rideg Renáta és Vadász Ildikó), de nem voltak azok: a délelőtti edzés, valamint az ezt megelőző megbeszélés is jó hangulatban telt – ahogy azt megszokhattuk, természetesen a kapusok, Vig Vivien és Radochay Bea vitték a primet. Volt némi vita is, persze senki nem ment ölre a másikkal azért, hogy az első héten milyen időpontban legyenek a reggeli futóedzések. Végül a nagy meleg miatt kilenc helyett fél nyolckor indulnak majd neki a lányok, ami emberi időpontnak tűnik – persze akadtak meghökkentő ötletek is, elhangzott hét óra, hat is, sőt, öt is. De ezt az ötletgazda sem gondolhatta komolyan.
  Az edzés előtti megbeszélésen Kovács Tamás elmondta a legfontosabbakat. A hét hetes felkészülés során nagyon sok meló vár a lányokra, az edzéseken rengeteg lesz a gyors futás, a sprint, mert a gyorsasági állóképesség fejlesztése lesz az elsődleges – mindezt hallva kicsit elcsendesedett a „hallgatóság”. Kemény lesz tehát a munka a következő időszakban, de mindenki tudja, szükség van erre ahhoz, hogy a csapat előrébb, jóval előrébb lépjen a tabellán az előző szezonhoz képest.
  – Nagyon fontos lesz, hogy kemény, hatékony védekezést rakjunk össze. Ez az alapja mindennek. Jó kapusaink vannak, ráadásul gyors játékosok is bőven akadnak a keretben, ennek ellenére az előző idényben kevés gólt szereztünk indításból, ezen pedig javítanunk kell – fogalmazott Kovács Tamás.
  20399323_10211643510636089_844257681_o
  A felkészülés programjában szerepel augusztus közepén egy ötnapos edzőtábor Balatonbogláron, valamint részt veszünk két felkészülési tornán is: az egyikre Orosházán, a másikra Egerben kerül sor. Nem mellesleg szeptember 2-án mi leszünk a házigazdája egy minitornának, amelyen a Szombathely és a Pénzügyőr biztosan itt lesz, a negyedik induló kiléte még kérdéses.
  A hétfő délelőtti edzésen a kézilabda helyett a focilabda került elő – nem bánkódtak miatta a lányok. Azért az látszott, hogy a csapat többsége nem válthatna sportágat: sokszor ment a vakvilágba a labda (már amikor a lendülő láb egyáltalán eltalálta), s bizony nemegyszer akkora csőrrel rúgtak, hogy egy tukánnak nincs ilyen nagy, de azért néhányan bizony feltalálták magukat és sokszor rezdült meg a háló. Közben jöttek a mérlegelések, a felmérések – rengeteg nevetéssel, viccelődéssel, zrikával körítve. Jó hangulatban telt ez az első edzés, látszik, hogy remek társaság verődött össze, bízunk benne, hogy a következő hónapokban szép eredményeknek, sok sikernek örülhetünk majd együtt.
  Hajrá, lányok!
   

   

  K. Mayer András
  Sportrovatvezető