KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Bemutattuk új játékosainkat, célunk a dobogó! 2018.05.31. 00:00

  Kiváló szezont zárt a közelmúltban felnőtt csapatunk az NB I. B Nyugati csoportjában, a negyedik helyre méltán lehet büszke a klub és szurkolóink is. Annak érdekében, hogy a sikersztori folytatódjon, sőt, előrébb tudjunk lépni, új játékosokkal erősítettük meg keretünket: Dajka Bettina, Gulya Krisztina, Réb Fanni és Polics Tímea is nálunk folytatja.

  Bemutattuk új játékosainkat, célunk a dobogó!

  Nagyon  jó volt a hangulat a szerdán megtartott sajtótájékoztatón. Egyrészt nyilván azért, mert mindenkiben ott vannak még az előző szezonnal kapcsolatos jó érzések, másrészt pedig azért, mert látva a bemutatásra váró új játékosokat, mindenki érzi, hogy a következő idény várhatóan még jobb, még eredményesebb lesz.

  • A célunkat elértük a negyedik hellyel, kis hiányérzetünk van csupán amiatt, hogy a bronzérmet nem tudtuk megszerezni – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Kovács Tamás, egyesületünk elnöke, egyben a felnőtt csapatunk vezetőedzője. – De nem vagyunk türelmetlenek, évről-évre, lépésről-lépésre építkezünk. Az utánpótláscsapataink az első osztályban vannak, erre nagyon büszkék vagyunk. Arra törekszünk, azért dolgozunk, hogy a felnőtt együttes is elérje ugyanezt, vagyis nemsokára felkerüljön az élvonalba.

  A célunk a dobogó lesz a következő szezonban, amelyben benne van a feljutás lehetősége is, de nem megyünk fejjel a falnak most sem – ha nem sikerülne az élen végeznünk, majd egy évvel később ismét nekifutunk. Kovács Tamás ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, az előttünk álló hat hónap sok mindent eldönt: ezt követően láthatjuk, hol állunk, mérleget vonhatunk, s ha van sanszunk az első helyre és a feljutásra, akkor aszerint változtatunk.

  • Az élvonal teljesen más kávéház. Úgy szeretnénk odakerülni, hogy nem átszállójegyet akarunk váltani, hanem stabil első osztályú együttest akarunk építeni. Ebben pedig nem csak Kozármislenyre, hanem az egész régió segítségére számítunk.

  Annak érdekében, hogy mielőbb a másik kávéházba kerüljünk, változtatnunk kellett a játékoskeretünkön. Megmaradt egy mag, egy váz, amelyre lehet tovább építkezni – a sajtótájékoztatón pedig már bemutatkoztak az új játékosaink is. Többségük nem csak megjárta az NB I.-et, hanem jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik, ebből kiindulva bizakodóan várhatjuk a soron következő bajnoki szezont.

  A sort Réb Fannival kezdte Kovács Tamás. Őt nyilván nem kell bemutatni Kozármislenyben, hiszen klubunk saját nevelésű játékosa, aki a legutóbbi két szezont Nagyatádon töltötte.

  • Nagyon örülök, hogy újra itthon vagyok! – mondta régi-új átlövőnk. – Úgy éreztem, új impulzusokra, lehetőségekre van szükségem. Segíteni akarok a csapatnak, hogy elérje a célját, a dobogón végezzen.

  A Kovács Tamás jobbján helyet foglaló Gulya Krisztina eddig nem játszott mislenyi színekben, de régóta csábítottuk. Most végre igent mondott hívó szavunkra.

  • Minden ideköt, erre a környékre: a családom, a párom. Örülök, hogy itt vagyok. Nyerjünk bajnokságot! – fogalmazott a pécsi nevelésű, korábbi junior válogatott beállós, aki 101 alkalommal szerepelt az első osztályban, s legutóbb a Kecskemétet erősítette.

  A Kovács Tamás balján helyet foglaló Polics Tímeával korábban már dolgozott együtt vezetőedzőnk, így aztán pontosan tudja, mire számíthat a mohácsi nevelésű átlövőtől.

  • Amikor annakidején itt játszottam, jól éreztem magam, ezzel szerintem most sem lesz probléma. Nagyon remélem, hogy elérjük a célunkat, és a dobogó valamelyik fokán végzünk – mondta a Kispestről érkező átlövő, aki 94-szer játszott az élvonalban.

  A baranyai lányok mellett egy olyan játékos is érkezett csapatunkhoz, akinek nincs kötődése a megyéhez, de bízunk benne, hogy nagyon szeret majd itt lenni, itt játszani. A 28 éves irányítótól, Dajka Bettinától sokat várunk.

  • Komoly mérföldkő, hogy ő idejött hozzánk, ilyen játékos még nem játszott mislenyi színekben – mondta Kovács Tamás. – Rengeteg meccset játszott az élvonalban, nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, ráadásul kiváló a hozzáállása, a mentalitása.
  • Nagy örömmel jöttem ide, mert akárkit megkérdeztem, senki egy rossz szót nem mondott a Kozármislenyről, mindenki dicsérte ezt a klubot. Mindezt megerősítették a saját, személyes benyomásaim is. Nekem nagyon tetszik, hogy ilyen komoly utánpótlásbázist építettek fel. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk a csapattal, abszolút reálisnak tartom a dobogót – fogalmazott Dajka, aki tíz élvonalbeli szezont töltött a Ferencvárosnál, ez idő alatt pályára lépett a Bajnokok Ligájában is. Az első osztályban 182 meccsnél tart, s az előző idényben a Szegedet vezette ezüstéremig az NB I. B Keleti csoportjában.

  A csapatunk tehát gyakorlatilag kész van a következő szezonra, jöhet egy remek felkészülés, aztán kezdődhet is a bajnokság! Biztosak vagyunk benne, hogy ismét sok sikerben lesz részünk, szép eredményekkel, győzelmekkel örvendeztetjük meg szurkolóinkat.

  Hajrá, Misleny!