KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Beneveztünk a bajnokságokba, várjuk a végső besorolást 2018.07.06. 00:00

  Változás a felnőtt keretben

  Beneveztünk a bajnokságokba, várjuk a végső besorolást

  A Magyar Kézilabda Szövetség által meghatározott határidőre leadtuk nevezéseinket a 2018-2019-es bajnoki idényre.

  Egyesületünk a felnőtt csapatnak az NB I. B-be, az ifjúságiaknak az I. osztályba és a felnőtt NB II.-be, a serdülőknek az I. osztályba és az ifi III. osztályba kért besorolást. Emellett nevezést adtunk le U14-es csapatunk részére a serdülő III. osztályban való indulására is. A gyermek és kisiskolás bajnokságokra a nevezések most kezdődnek.

  Nagy öröm az egyesület számára, hogy továbbra is a magyar I. osztályban tudjuk versenyeztetni utánpótlás korú sportolóinkat. A mai világban (a TAO világában) mindenki számára „egyértelmű”, hogy mindenre van pénz. Sajnos ez így nem igaz, hiszen a TAO meghatározott dolgokra használható, és ha nincs mellette megfelelő külső támogató, szponzor, akkor vannak dolgok, amikről le kell mondani.

  A korábban - sajtótájékoztató keretein belül - bejelentett új játékosok közül Dajka Bettinától emiatt kellett megválnunk még azelőtt, hogy ténylegesen dolgozhatott volna egyesületünknél. Egy jelentős támogató visszalépése okán ésszerű, racionális döntéseket kellett hoznunk annak érdekében, hogy kiválóan felépített és eredményes utánpótlásunk ne sérüljön. Olyan megszorításokról döntöttünk, amelyek után az egyesület gördülékenyen tud tovább dolgozni és csapataink, játékosaink a lehető legkevesebb hátrányt fogják tapasztalni.

  Míg egyik oldalon egy jelentős tapasztalatokkal bíró játékosról kénytelenek voltunk lemondani, addig a másik oldalon ez lehetőséget ad fiatal tehetségeinknek. Lucija Zeba 4 éve tagja utánpótlásunknak, ahonnan most bekerülhet a felnőtt keretbe. A horvát junior válogatott balkezes jobbszélsőjének jövője most már csak az egyetemi felvételitől függ, amelynek eredményét július 25-én tudhatjuk meg. Hasonló lehetőség előtt áll Péter Panna. A szintén 19 éves játékos Lucijához hasonlóan az egyetemi értesítőre vár. Amennyiben felvételt nyer, ő is csatlakozik a kerethez. A villámléptű játékos balszélen és irányítóban is jól használható. Szintén a NEKA csapatától érkezhet hozzánk Németh Orsi kapus. Kezdetben az ifikkel készülhet, sorsa az előző kettőhöz hasonlóan az egyetemi felvételitől függ.

  Ne feledkezzünk meg ifi csapatunk tehetségeiről se, akik erősen kopogtatnak a felnőtt csapat kapuján: Leitner, Takács, Humel, Menyhei, Schuszter, Kovács és a többiek. Egytől-egyig a vezetőedző célkeresztjében vannak.

  A kitűzött célokról nem mondunk le. Felnőtt csapatunk továbbra is az 1-3. helyek egyikét szeretné megszerezni, míg az utánpótlásban dolgozó kollégák feladata, hogy a legmagasabb szintű képzésben részesítsék gyermekeinket.

  A TAO adta keret nagyban meghatározza ennek lehetőségét, de a kozármislenyi szakmai stáb készen áll a rajtra!