KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Bírtuk a két mérkőzést 2019.01.26. 00:00

  Kemény napja volt ma felnőtt csapatunknak, hiszen két felkészülési mérkőzést is játszott: összecsapott a Kecskeméttel és a Moháccsal is.

  Bírtuk a két mérkőzést

  A Kecskemét elleni mérkőzés a két csapat megegyezése értelmében háromszor huszonöt percből állt. Hiába tartott így több mint egy óráig az összecsapás, a két együttes nem bírt egymással, döntetlen lett a vége.

  A felkészülésünknek azon szakaszába értünk, amikor szerettem volna látni a csapatrész-mozgásokat támadásban, illetve a védekezésben az agresszivitást. Az első mérkőzésen ez csak felemásan valósult meg. Az első harmadban kiválóan támadtunk, amelyben Halász jeleskedett elsősorban. A védelem ugyanakkor nagyon gyenge volt. Nem találtuk a távolságokat a támadókkal szemben, így a Kecskemét rendre előnyben volt, és könnyű gólokat szerzett. A második harmadban egy új sor ment fel. A támadások egy kicsit megálltak, de az 5-1-es nyitott védekezés egész hatékonyan működött, ebben a periódusban előnybe is kerültünk. Az utolsó harmadban közepes volt mind a támadó-, mind a védőjátékunk, így az ellenfélnek sikerült ledolgoznia hátrányát. Annak nagyon örülök, hogy kiélezett volt a meccs. A végjátékok kezelése nagyon fontos. Kell tudnom, hogy kinek nem remeg meg a keze, és ki tudja és meri felvállalni a felelősséget – értékelte a mérkőzést vezetőedzőnk, Kovács Tamás.

  Kozármisleny SE – Kecskemét NKSE 35-35 (3x25 perces mérkőzésen)
  Felkészülési mérkőzés.
  Kozármisleny SE: Radochay – Tóth T. 3, Szemmelrock 3, Péter P. 4, Gulya 3, Palotás 3, Markovics 3. Csere: Halász 7, Ragoncsa 3, Acsai 3, Réti 1, Leitner 1, Grénus 1, Schäffer, Réb, Linder.
  Vezetőedző: Kovács Tamás.

   A második mérkőzésen a Moháccsal találkoztunk, s már az első félidőben jelentős előnyre tettünk szert, öt góllal vezettünk.

  Aminek örülök, hogy fizikailag bírtuk a dupla meccses terhelést. A mérkőzés első harmadában nagyon hatékonyan védekeztünk. A támadásainkban sajnos már nem volt ekkora átütőerő, de így is uraltuk a mérkőzést. A második játékrészben már több periódusban is hibáztunk, ekkor már érezhető volt a lábakban a két meccs. Ennek ellenére sikerült kézben tartani a találkozót. Radochay kapusteljesítménye és Ragoncsa gólerőssége mindenképpen jó volt. A télhez képest elvesztettük Gadányit, Vig beteg, Polics tíz napja nem edz, mert szintén beteg, Szemmelrock térde pedig rakoncátlankodik. Büszke vagyok a lányokra, hogy így is szépen helytálltak. Németh és Vaskó a kapuban, Leitner elöl is hátul is. Péter Panna egyre érettebben teljesít, míg Réb Fanni is végre sok jó megoldással vétette észre magát – értékelt Kovács Tamás.

  Kozármisleny SE – Mohácsi TE 1888 26-20 (13-8)
  Felkészülési mérkőzés.
  Kozármisleny SE: Németh – Grénus 3, Szemmelrock, Gulya 3, Péter P. 2, Palotás 2, Markovics 1. Csere: Vaskó (kapus), Radochay (kapus), Halász, Schäffer 4, Ragoncsa 4, Leitner 3, Tóth T. 3, Réb 1.
  Vezetőedző: Kovács Tamás.

  A bajnoki rajtig még három hét van hátra. Legközelebb Budapesten lépünk pályára a SZISE és a Kispest ellen. Egy igazán nehéz, megterhelő hét lesz, de onnantól jöhet a frissítés és a felkészülés a Szombathely elleni rangadóra.