KOZÁRMISLENY SE

handball team

  „Büszke vagyok a lányokra!” 2018.02.11. 00:00

  Csodálatos hangulatban játszottunk a bajnoki cím várományosával, a Mosonmagyaróvárral, amelyet a mérkőzés egyes periódusaiban meg tudtunk szorongatni – többre azonban nem futotta erőnkből.

  „Büszke vagyok a lányokra!”

  Szóltak a sípok, a dobok a nádihegedűk a csarnokban, csodálatos volt a hangulat, szurkolóink minden támogatást megadtak csapatunknak annak érdekében, hogy izgalmas, jó meccset játsszunk az élvonalba igyekvő Mosonmagyaróvárral. Vérbeli rangadó volt ez a bajnoki, amelyen a negyedik fogadta a másodikat, s ha a lányok még bátrabbak, még inkább elhiszik, hogy van keresnivalójuk a kétségtelenül jobb kerettel rendelkező ellenféllel szemben, szorosabb is lehetett volna.

  Sajnos csak a mérkőzés egyes periódusaiban tudtuk megszorongatni a korábbi élvonalbeli játékosokkal felálló vendégeket. Ekkor akadtak nagyon szép megoldásaink, Halász betöréses gólja, Palotás bombája, vagy éppen Gadányi és Vig egy-egy szép védése, emellett a határozott, kemény védekezés. Csupán az volt a baj, hogy mindehhez időről időre rengeteg hiba társult, annyi labdát adtunk el, amennyivel egész egyszerűen nem lehet mérkőzést nyerni. Az első félidő hajrája szép volt, ekkor felzárkóztunk ellenfelünkre, s a második elején is tartottuk egy ideig a lépést – aztán szépen elhúzott tőlünk a Mosonmagyaróvár.

  Szurkolóink ennek ellenére vastapssal jutalmazták a lányokat a meccs végén – nagy köszönet ezekért a szép pillanatokért! CsakaMisleny!

  • A mérkőzést két részre kell osztani – kezdte értékelését vezetőedzőnk, Kovács Tamás. – Az egyik a valóság, amit láthattunk. Ellenfelünk nem véletlenül a bajnoki cím várományosa. A védelmük áthatolhatatlan falként tornyosult előttünk. Ráadásul a második félidőben nagyon sok eladott labdánk volt sok olyan szituációban, amikor erre nem kényszerített bennünket senki. A különbség reális, de ezen a meccsen talán lehetett volna szorosabb is, ám sok olyan eset volt, amikor a játékvezetői ítéletek nem nekünk kedveztek. A mérkőzés másik oldala pedig az érzelmi oldal. Büszke vagyok a lányokra, mert hozzáállásban, akaratban felnőttünk ellenfelünkhöz. Tovább tudtuk hozni az egy héttel ezelőtti védekezési teljesítményt. Erre építünk a jövőben és megyünk tovább a megkezdett úton! Nagyon fontos hozzátennem, hogy jó volt megint sok néző előtt játszani. Úgy tűnik, kezd beérni a klub elképzelése, miszerint ez a csapat ne csak Kozármislenyé legyen, hanem akár egész Baranyáé!

   

  Kozármisleny SE – EU-Fire Mosonmagyaróvár KC 15-23 (9-12)

  Kozármisleny SE: Gadányi – Hosszu 2, Szemmelrock 3, Halász 1, Ragoncsa 1, Palotás 7, Schäffer 1. Csere: Vig (kapus), Radochay (kapus), Vadász, Markovics, Rideg, Spán, Pukler, Tóth T.

  Vezetőedző: Kovács Tamás.

   

  További eredmények: Swietelsky-Szombathely – Rinyamenti KC 40-30, Csurgói NKC – Mohácsi TE 21-29, Marcali VSZSE – VKL SE Győr 26-30.