KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Csodálatos napok a tengerparton 2019.07.03. 00:00

  Tenger, napfény, kézilabda = BOLDOGSÁG!

  Csodálatos napok a tengerparton

  Utánpótlás kézilabda tornán vettek részt lányaink az elmúlt héten. Önmagában ez már talán nem is akkor nagy hír, hiszen évek óta rengeteg utánpótlás tornán jelenünk meg. Ez a mostani azonban teljesen más volt, mint az eddigiek. Az egyesületünk által delegált 4 csapatunk ugyanis a 22. nemzetközi Makarska kupán állt rajthoz.

   

  Közvetlenül a tengerparton elhelyezkedő, minden igényt kielégítő városi sportcentrum méltó helye volt ennek a tornának, ahol a csapatok négy kültéri műfüves pályán és egy teremben játszották mérkőzéseiket. Aki ismeri Makarskát annak nem kell ecsetelni a közelben levő "dombocskát", amely mintegy festményként színesíti tovább a helyszín, amúgy is varázslatos környezetét. No meg persze ott van a csodálatos napsütés, ami a nyaralók számára nélkülözhetetlen, egy szabadban levő sportesemény esetében ugyanakkor igencsak kihívásokkal teli pillanatokat képes okozni! A mi lányaink azonban nem törődtek ezekkel az apróságokkal. Nem számított a műfű, nem számított a folyamatos hőség. Csak mentek előre, küzdöttek és élvezték ennek a hétnek minden pillanatát. Tegyük hozzá: egy ilyen környezetben, egy ilyen közösségben nem is lehet rosszul érezni magát senkinek! Főleg úgy, hogy eközben még eredményesen is kézilabdáztak!

   

  Edzőink rövid beszámolói is ezt támasztják alá:

  Bakonyiné Sütő Diána (2004/2005)

  Először vehettünk részt az immár 22. alkalommal megrendezett kézilabda tornán Makarskán. Mind a csapatom, ugyanúgy én is nagy izgalommal vártuk a megmérettetést, hiszen új környezetben, extra körülmények között, és új csapattársakkal új edzővel, vágtunk neki a mérkőzéseknek. 2004-2005-ös lányaink megmutatták, hogy a kék-fehér szív együtt dobog, hiszen az első pillanattól kezdve küzdöttek egymásért a lányok. Minden mérkőzésen valaki a hátára vette a csapatot, és együtt meneteltünk egészen a döntőig. A döntőben aztán a Nemesvámos ellen alul maradtunk. 8 mérkőzésből 6 győzelem után az ezüstérmet és a hozzá tartozó kupát hozhattuk el, valamint a legjobb kapus címet Bartók Dorina személyében. Nagyon nagy élmény volt ez a torna és egy rövid pihenő után már várom a folytatást a lányokkal!

  Kovács Enikő (2006/2007)

  Számunkra az idei szezon záró rendezvénye, a Makarskai nemzetközi kézilabda torna mondhatom, hogy az egyik kedvenc kézilabda parádéjává vált. "Első bálozóként" érkeztünk az egy évvel idősebbek közé, ismeretlen környezetbe, ismeretlen feltételekkel. A huszonegy csapatot felvonultató korosztályból a 10. helyen zártuk az a hatnapos kézilabda maratont. Számos ország gárdájával megmérethettük magunkat, köztük Norvégia, Szlovénia, Horvátország csapataival. Rengeteg alkalmunk nyílt megmutatni a képességeinket, sajnos nem mindig tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Számos tapasztalatot szereztünk, amit az elkövetkezendő szezonokban biztosan sikeresen tudunk alkalmazni. Az egyik legalkalmasabb módja volt a csapat építésének ez a torna! Remélem lesz még alkalmunk ellátogatni ide, hiszen ez mindenki számára életre szóló élmény. Ezúton is kívánok szép nyarat és feltöltődést minden sportolónak és kollégának. Nem utolsó sorban köszönöm Radochay Beának a segítséget ez az egy hét alatt, és a teljes szezon folyamán.

  Schäffer Éva (2008)

  25-én éjszaka buszra szálltunk és elindultunk a makarskai nemzetközi kézilabda kupára. U11-es csapatom 11 fővel vágott neki a kalandnak. Izgatottan vártuk az első meccsnapunkat, ami péntek volt. Ezen a napon 2 mérkőzést játszottunk, elsőt a Szombathely csapata ellen, majd a horvát Split gárdája ellen. Mindkét mérkőzés után győztesen hagyhattuk el a pályát, így csoportelsőként jutottunk tovább. Szombaton a Kozármisleny 2-es csapatával mérkőztünk meg, ahol ismét győzni tudtunk, ezáltal vasárnap az első helyért játszhattunk ismételten a Szombathely csapata ellen. Hasonlóan az első mérkőzésünkhöz, ez is izgalmasra sikeredett, rengeteg szurkoló előtt mutathatták meg a lányok, hogy mire képesek. Nagyot küzdve egyetlen góllal sikerült nyernünk, ami meghozta a hőn áhított aranyérmet számunkra. Rettentő büszke vagyok a lányokra a kitartásukért és hozzáállásukért! Ezúton szeretnék külön gratulálni Horváth Darinkának, aki magáénak tudhatja u11-es korosztályban a torna legjobb kapusa díjat! Véleményem szerint ez egy remek lehetőség volt arra, hogy még jobban összekovácsolódjon a csapat, együtt strandoltunk és együtt szurkoltunk a kisebbeknek és nagyobbaknak. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk ezen a kupán, köszönjük a lehetőséget! Gratulálok csapatom minden tagjának és köszönöm a rengeteg szülői segítséget! További kellemes nyarat mindenkinek, augusztusban találkozunk, és innen folytatjuk a munkát!
  #csakamisleny

  Kovácsné Bareith Judit (2009)

  Az idei szezont a makarskai tornával zártuk. Csapatom két csoport mérkőzést, egy keresztjátékot, majd egy harmadik helyért vívott mérkőzést játszott. A négy mérkőzésből kettőt nyertek lányaim, ami nagyon szép teljesítmény az idősebb korosztályban. A bronzérmünk pedig csak egyetlen gólon múlott. Minden mérkőzést végig küzdöttünk, egy pillanatra sem adtuk fel. Nagyon büszke vagyok minden játékosomra a meccseken nyújtott teljesítményükért! Remekül éreztük magunkat ezen a csodás helyen, és remélem lesz még alkalmunk hasonló tornákon szerepelni. Biztos, hogy ez a torna örök élmény marad mindenki számára!

  Kovács Tamás (szakmai igazgató):

  Nem tudok elég hálás lenni gyermekeink szüleinek, akik bizalmat szavaztak nekünk és ránk bízták ennyi időre és ilyen messzi távolságra is gyermekeiket. Az egyesület TAO rendszere által biztosított fedezet mellett, nagy köszönet nekik az önrész vállalása miatt, illetve a támogatóknak - Bóly Brand Kft, Agro Boy Kft, Neuperger Pincészet, Y-Pulyka Kft, Hungária Karnis Kft., Gyaraki Adrienn és Bárdos Éva - akik anyagi hozzájárulásukkal tették lehetővé, hogy a tornán résztvevő gyerekek örök életre szóló élményekkel gazdagodhassanak. Köszönet illeti a stáb minden tagját, akik a nap 24 órájában tyúkanyóként ás pót papaként vigyázták a gyerekek minden lépést. Név szerint: Bakonyiné Sütő Diána, Kovács Enikő, Kovácsné Bareith Judit, Radochay Beáta, Schäffer Éva és mindenki Jenő bácsija Vollár Jenő. Ez a torna megint megmutatta, hogy összefogással, jó szervezéssel, megfelelő szakértelemmel mire képes a mi egyesületünk. A szervezőktől csillagos ötös osztályzatot kaptunk (pontoznak minden csapatot) amire külön büszke lehet minden kozármislenyi sportoló, szülő egyaránt! Egy újabb hely a világban, ahol a sport által ismerték meg Kozármisleny nevét! Gratulálok minden csapatunknak a kiváló szerepléshez! További jó pihenést, nyaralást. Augusztusban folytatjuk! 

  IMG_1741.jpg