KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Edzőtáborba vonulnak a felnőttek és az ifik is 2020.07.31. 00:00

  Rohan az idő: még szinte le sem írtuk, hogy elkezdődött az alapozás, s felnőtt csapatunk máris túl van az első két héten. A következő héten Algyőn edzőtáborozunk, amely során két felkészülési mérkőzést is játszunk.

  Edzőtáborba vonulnak a felnőttek és az ifik is

  Milyen tapasztalatokat gyűjtöttél az elmúlt két hétben? Tetszett, amit a lányoktól láttál? – kérdeztük vezetőedzőnket, Kovács Tamást.

  Ahogy már korábban is nyilatkoztam, merőben más elvek alapján készülünk, mint eddig. De úgy látom, hogy a csapat vevő az új dolgokra és a lányok kezdik teljesen megérteni, hogy az újítások milyen céllal születtek.

  Sok foci, kevés futás?

  Ez nagyon jó lenne a lányok szerint, de ez ebben az időszakban pont fordítva van. Sokat edzünk és sok esetben monoton feladatok vannak, rengeteg ismétléssel. Emellé pedig megjött a kánikula. A legnehezebb feladat azonban mégiscsak az, hogy gondolkodásban tudjanak megújulni. Zdenko Kordi szakmai igazgató iránymutatásai sok esetben eltérnek az eddigiektől, amit még a rutinos játékosok is nehezen dolgoznak fel. De egy biztos: egyre több játékos kezd partner lenni ebben a munkában, így meggyőződésem, hogy eredményesek leszünk.

  A szurkolók már nagyon ki vannak éhezve egy meccsre. Mikor láthatjuk a lányokat újra a pályán?

  A hazai pályára lépésre még várni kell egy kicsit, idegenben azonban háromszor is meccselünk, ebből kétszer élvonalbeli csapat ellen. Nagyon fontos volt, hogy sikerült ezeket a mérkőzéseket lekötni, mert a felkészülés első felében szükségünk van arra, hogy olyan gárdák ellen játsszunk, akik gyorsabbak nálunk. Szeretném, ha minden játékosom saját bőrén érezné az NB I sebességét.

  Hol tart az új játékosok beilleszkedése? Sérülés?

  Úgy érzem, hogy gördülékenyen megy a dolog. Alapvetően ez egy nagyon befogadó közösség. A kérdés az inkább, hogy a játékunkba hogyan tudnak majd beilleszkedni, ez elsősorban az edzőmeccseken fog kiderülni. Markovics combja és térde rakoncátlankodik egy kicsit, de szerintem hamarosan rendben lesz. Illetve látom, hogy a terheléstől jelenleg nagyon tompák és lassúak vagyunk. Fáradtak vagyunk fizikailag és mentálisan is, ami okoz némi feszültséget a csapatban. Szerintem ez teljesen normális állapot. Meggyőződésem, hogy a lányok rendezni tudják egymás közt a dolgokat, s amikorra kell, addigra egy nagyon erős, egységes gondolkodású nagybetűs csapat leszünk!

  Mindig ez volt jellemző a kozármislenyi női csapatra, többek között ezért is voltunk sikeresek. Bízunk benne, hogy az előttünk álló szezon végén is együtt, nagybetűs csapatként tudunk majd örülni egy szép eredménynek!

   

  Felkészülési mérkőseink:

  1. 08. 02., 16.00: FKSE Algyő–Kozármisleny SE
  2. 08. 07., 16.00: Békéscsaba–Kozármisleny SE
  3. 08. 14., 10.00: Dunaújvárosi KKA–Kozármisleny SE
  4. 08. 21., 15.00: Kozármisleny SE–Alba Fehérvár KC
  5. 08. 26., 17.30: Kozármisleny SE–(még keressük az ellenfelet)
  6. 08. 29., 11.30: Pénzügyőr SE–Kozármisleny SE
  7. 09. 05., 18.00: Kozármisleny SE–Szekszárdi FGKC (Liga Kupa-mérkőzés)