KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Egy góllal elveszítettük a megyei rangadót 2021.10.03. 00:00

  Megyei rangadóhoz méltó, szoros, izgalmas mérkőzést játszott felnőtt csapatunk Mohácson, sajnos egy góllal a hazaiak nyerték meg a bajnokit.

  Egy góllal elveszítettük a megyei rangadót

  A házigazda mohácsiaknak még nem volt győzelmük, nekünk már három, ez alapján mi voltunk a mérkőzés esélyesei. Ugyanakkor mindenki tisztában volt vele, hogy ebben a bajnokságban senki sem mehet biztosra egyetlen ellenféllel szemben sem, másrészt egy megyei rangadót elsősorban az dönt el, hogy ki akarja jobban a sikert.

  Sajnos ezen a meccsen többnyire a házigazdák akarata érvényesült. Az első félidő elején ugyan vezettünk egy ideig, de a Mohács hamar rendezte sorait, és a 13. percben Hahner góljával már 8-5-re is vezetett. Bár a hátrányunkat le tudtuk dolgozni, a félidőre ismét ellenfelünk került előnybe – 14-12-es állásnál mehettek pihenni a csapatok.

  Nem volt veszve semmi!

  Ám ahelyett, hogy a második félidő elején átvettük volna az irányítást, képtelenek voltunk a házigazdák fölé kerekedni. Folyamatosan két-három gólos hátrányban voltunk, futottunk az eredmény után. A 48. percben aztán végre egyenlítettünk, Brettner találatával 24-24-re állt a mérkőzés. Majd 27:27-nél - 5 perccel a vége előtt - támadhattunk a vezetésért. Ekkor ott volt a kezünkben a lehetőség, hogy fordítsunk és megnyerjük a meccset, de nem voltunk rá képesek. A hazaiak két Rittlinger-góllal 29-27-re megléptek, innen pedig már nem volt visszaút, Scheffer kilencedik találata csak a 29-28-as végeredményhez volt elég.

  Nagy kár érte, csapatunk ugyanis ezzel elveszítette veretlenségét.

  – Ahogyan már mondtam, a mérkőzések nagy része a végéig nyílt marad, így volt ez ma is. Rosszul indítottuk a meccset, hosszú ideig tartott, amíg magunkra találtunk, a mohácsiak önbizalma pedig megnőtt. A végjátékba fej-fej mellett mentünk bele, apróságok döntöttek. Gratulálunk a házigazdáknak a győzelemhez! Ránk még sok munka vár. Minden mérkőzésen meg kell találjuk a pozitívumokat, a küzdelem szempontjából rendben voltunk – értékelt vezetőedzőnk, Zdenko Kordi.

   

  Mohácsi TE 1888–Kozármisleny SE 29-28 (14-12)

  Női kézilabda NB I. B Nyugati csoport. Mohács, Városi Sportcsarnok. Vezette: Szöllősi Dalma, Szöllősi Stella.

  Kozármisleny SE: Ferenczi (kapus), Tóth I. (kapus), Scheffer 9/3, Szemmelrock 6, Brettner 3, Hornyák 3, Bánhidi 3, Schäffer 2, Grénus 1, Markovics 1, Tobak, Halász, Varga N., Péter P., Kovács V.

  Vezetőedző: Zdenko Kordi.

  Kiállítások: 8 ill. 8 perc

  Hétméteresek: 6/5 és 6/3

   

  Egy mérkőzés elvesztés mindig fájó, egy rangadó pedig különösen az tud lenni. De nincs idő keseregni, hiszen csütörtökön újra összecsap a két gárda. Ezúttal hazai pályán a Magyar Kupában találkoznak a felek. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Döntetlen esetén a vendégcsapat a továbbjutó. Kiélezett meccs várható ezúttal is.

   

  Magyar Kupa II. forduló

  Kozármisleny SE - Mohácsi TE

  Kozármiséeny Városi Sportcsarnok

  2021.10.07. csütörtök 18 óra 30 perc 

  Jv.: Csányi T., Gadányi T.