KOZÁRMISLENY SE

handball team

  El kell végre hinnünk, hogy képesek vagyunk nyerni! 2021.11.20. 00:00

  Újabb nagyon fontos bajnoki vár felnőtt csapatunkra: vasárnap délután az újonc, ám ennek ellenére nagyon szépen menetelő Komárom lesz a vendégünk. Nagyon sokat jelentene számunkra, ha megszereznénk a két pontot!

  El kell végre hinnünk, hogy képesek vagyunk nyerni!

  Részsikereink már voltak az elmúlt időszakban, hiszen a Magyar Kupában épp a Komárom ellen győztünk, a bajnokságban pedig pontot szereztünk a Csurgóval szemben. Egyvalami azonban még várat magára: egy bajnoki győzelem, aminek köszönhetően átszakadhatnának a gátak, legördülhetnének a sziklák a vállakról, s amely után a lányok végre ismét elhinnék, hogy tudnak kézilabdázni, hogy nem rosszabbak korábbi önmaguknál.

  Vasárnap délután újabb esélyt kapunk arra, hogy megszülessen ez a fontos siker, a Komáromot fogadjuk. Habár leendő vendégeink újoncok ebben a mezőnyben, abszolút nem szerepelnek megilletődötten a második vonalban: 9 mérkőzés alatt 13 pontot szereztek, s ezzel a harmadik helyen állnak! Másfél hete a Magyar Kupában magabiztosan nyertünk ellenük, de ebből a meccsből nem szabad kiindulnunk.

  – Akkor nem játszott ellenünk sem Temes Bernadett, sem Szabó-Kovacsicz Mónika, vagyis hiányzott a komáromiak két legrutinosabb játékosa – mondta vezetőedzőnk, Kovács Tamás. – Az is igaz, hogy idegenben már le tudtuk győzni őket bajnokin is, de mindez az első fordulóban történt, amikor még csak ismerkedtek a mezőnnyel, ráadásul extra kapusteljesítményt nyújtottunk.

  Az nagyon valószínűnek tűnik, hogy holnap nem számíthatunk olyan meccsre, mint az első fordulóban, amikor is 23-14-re győztünk. Sokkal nagyobb csatát, küzdelmet hoz majd a találkozó, de mindegy, mekkorát kell harcolni a sikerért, egy a lényeg, hogy hat nyeretlen bajnoki után végre győzzünk!

  – Az elmúlt időszakban két dologban igyekeztünk előrelépni. Az egyik a mentális felkészítés: a lányoknak a sok kudarc után is el kell hinniük, hogy meg tudnak nyerni egy meccset! A Komárom ellen a kupában sikerült, a Csurgó elleni bajnokin viszont megint előjöttek olyan régi beidegződések, amik miatt nem tudtunk győzni. A másik dolog pedig az, hogy a védekezésünket rendbe kell tenni! Sokkal hatékonyabbnak kell lennünk ebben a játékelemben! Gyulay László kollégámmal látjuk az előrelépési lehetőségeket, nagyon sokat dolgozunk azért, hogy mindenki ki tudja hozni magából a legjobbját – fogalmazott Kovács Tamás.

  Bízunk benne, hogy szurkolóink segítségével holnap délután át tudjuk végre lépni a saját árnyékunkat, s visszatérünk arra az útra, amelyen a szezon elején jártunk!

  Hajrá, lányok!

  November 21., vasárnap, 18.00: Kozármisleny SE–Komárom VSE.

  Kozármisleny, Városi Sportcsarnok.

  Játékvezetők: Budai-Bock Krisztián, Wenzel Tamás.