KOZÁRMISLENY SE

handball team

  „Elég idegőrlő ez a helyzet” 2020.03.31. 00:00

  Nehezen bírja a bezártságot, hiányoznak az edzések, a mérkőzések Polics Tímeának. Felnőtt csapatunk rutinos átlövője – aki 103 találattal negyedik az NB I. B Nyugati csoportjának góllövőlistáján – nagyon örülne annak, ha folytatódna a bajnokság.

  „Elég idegőrlő ez a helyzet”

  – Ebéd utáni szieszta? – kérdeztük Polics Timit, amikor hétfőn két óra körül felhívtuk.

  – Á, dehogy! Edzéstervet írok a gyerekeknek. Nem csak játszom a felnőtt csapatban, hanem edzősködöm is, az U8-asok és az U10-esek tartoznak hozzám, vagyis hat–tízéves gyerekek. Benti és kinti feladatokat állítok össze nekik, a cél az, hogy szinten tartsuk őket. Pontosabban: legalább azt szeretnénk elérni, hogy mozogjanak. Éppen ezért próbáljuk játékos formába önteni az edzéstervet, hogy legyen kedvük csinálni.

  – Nekik is biztosan nehéz, de nem lehet könnyebb a felnőtt csapat játékosainak sem.

  – Túlzás is lenne azt mondani, hogy könnyen megy! Két hétre kaptunk edzéstervet, amelyben futás és erősítés szerepelt, ezen már túl vagyunk. Most délután új dologba vágunk bele, Skype-on élőben előbb az erőnléti edzőnk, Vadász Ildi tart nekünk tréninget, majd pedig az edzőink folytatják velünk a munkát.

  – Nem tűnsz túlzottan feldobottnak.

  – Elég idegőrlő ez a helyzet! Senki sem tudja még, hogy mi lesz, hogy folytatódik-e a bajnokság vagy sem, lezárják-e. Semmit sem tudunk. Ennek ellenére persze próbálunk pozitívak lenni, de ez ebben a helyzetben nagyon nehéz.

  – Minek örülnél?

  – Egyértelmű: annak, ha folytatódna a bajnokság, le tudnánk játszani a meccseinket. Amúgy is kéthetes szünet lett volna, szóval ennek most van vége, szombaton játszanánk a Csurgóval. Ami ugye sajnos biztosan nem lesz megtartva. Pedig jó lenne, ha minden a pályán dőlne el.

  – Nagyon úgy tűnik, hogy a meccseket egy ideig elfelejthetitek. Hogyan ütöd el az időt?

  – A szüleim Lánycsókon laknak, ingázom, amíg csak lehet. Csinálom az edzéseket, ha tehetem, kimegyek futni Tüskésrétre, de természetesen azért próbálok minél többet otthon lenni. Tévét nézek, sorozatokat: a Trónok Harca volt a kedvencem, de annak sajnos vége. A lányokkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, de nincs mit szépíteni, mindenki otthon van és szenved!