KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Elérjük a csúcsterhelést 2019.08.23. 00:00

  A felkészülési időszak negyedik hetének végéhez érkezett felnőtt csapatunk, s vezetőedzőnk, Kovács Tamás örömmel konstatálta, hogy minden a tervek szerint halad, ott tartunk, ahol tartanunk kell. Markovics Rebeka például a huszonkettedik szülinapjánál...

  Elérjük a csúcsterhelést

  Sütött a nap, friss volt a levegő, a lányok haja lobogott – idilli kép volt. Persze jó kérdés, hogy játékosaink is ugyanígy élték-e meg. Gyaníthatóan nem, inkább küzdöttek minden méterért, minden percért, az életükért. Mondjuk a végén Markovics Rebeka kibökte, hogy szerinte azért nem volt ez olyan kemény – na igen, aki szülinapos, annak valószínűleg még a fekete is rózsaszín. Hát még ha valakitől megkapná azt a Mazda3-at, ami ott állt a tóparton...

  Vezetőedzőnk, Kovács Tamás folyamatosan figyelte az óráját, majd fütyült egy jó hangosat. Ezúttal húsz perc volt az etap, benne 20/20, 30/30, 40/40 másodperces futásokkal és gyaloglásokkal. A mester elégedett volt, mindenkin látszott, hogy odateszi magát. Igaz, ez nem is olyan társaság, ahol lazsálók lennének – azokat ki is löknék a többiek.

  – A negyedik hét végéhez érkeztünk, holnap lesz két kőkemény edzőmeccsünk, s ezzel elérjük a csúcsterhelést – mondta Kovács Tamás, miközben mosolyogva figyelte, hogy néhányan, például Hosszu Bogi és Halász Betti nekiállnak döcizni. – Három hét van vissza a bajnokságig, innentől kezdve már kicsit más jellegű munkát fogunk végezni: a dinamikusabb mozgásokra, a gyorsaság- és robbanékonyság-fejlesztésre helyezzük a hangsúlyt. Persze ez sem feltétlenül könnyebb az eddigieknél. Emellett természetesen a taktikai repertoárunk színesítése, illetve átismétlése is ott szerepel a feladatok között.

  A felkészülési időszak üde színfoltja volt a siófoki edzőtábor. Na, nem mintha strandolásból és napozásból állt volna – ott is kőkeményen melóztak lányaink.

  – Nagyon jó volt! Egyrészt a közösségépítés szempontjából is, hiszen az összezártság, az összetartás, az egymásra utaltság építi a társaságot. Tudtunk új taktikai elemeket gyakorolni, főleg a védekezésben, s örömmel láttam, hogy ezek már látszottak például a Kispest elleni edzőmeccsen. Három mérkőzést játszottunk eddig, s mindegyiken léptünk előre. A Pázmándtól ugyan kikaptunk, de nem az eredmény érdekelt: sok biztató dolgot láttam, olyanokat, amelyekből tudunk építkezni. Érdekesség, hogy a meccsek első félidejében rendszerint tompábbak voltunk, az ellenfelünk előnyt is kovácsolt, ám a szünet után mindig jobban teljesítettünk, magasabb szinten kézilabdáztunk.

  Csapatunkra szombaton hosszú utazás vár két felkészülési mérkőzéssel megspékelve. Előbb Kecskeméten lépünk pályára (11.00) a házigazdák ellen, akik az előző szezonban harmadik helyen végeztek az NB I. B Keleti csoportjában, majd délután (18.30) annak a Budaörsnek a vendégei leszünk, amely az előző idényt még az élvonalban töltötte.

  – Ez lesz az a pont, amikor kitoljuk a teljesítőképesség határát: nem csak fizikálisan, fejben is nagyon ott kell majd lenni! Szerencsére jó passzban vagyunk, csak apróbb sérüléseket szedtek össze a lányok. Összességében a lányok hozzáállásával maradéktalanul elégedett vagyok, miként azzal is, hogy minden munkát elvégeztünk, amit elterveztünk.

  Ennek pedig biztosan meglesz az eredménye! Hajrá, Misleny, hajrá, lányok!