KOZÁRMISLENY SE

handball team

  "Elsőbálozók" voltunk 2017.07.07. 00:00

  Július első hétvégéjén megismerkedtünk a strandkézilabdával – jövőre is megyünk!
  "Elsőbálozók" voltunk

  Mint ismert, egyesületünk kiváló szakmai munkát végez a teremkézilabda terén, az utánpótlásban elért eredményeink, klubunk szervezettsége országos elismertségnek örvend. Ezúttal új közegben próbáltuk ki magunkat: a strandkézilabdával ismerkedtünk a Balaton partján.

  A 2003-2004-es korosztály próbálta ki Balatonakarattyán, a Rossignol Center Junior Kupán a nyár egyik legjobb sportágát, a strandkézilabdát. A tornán hat csapat indult, klubunk két együttessel képviseltette magát, s "A" csapatunk annak ellenére a harmadik helyen végzett, hogy ezzel a műfajjal mi csak most ismerkedünk.

  Balatonakarattya2017070102

  " – Zentai Gábor barátom invitálására mentünk el az általa szervezett Rossignol Center Junior Kupára – fogalmazott Kovács Tamás, egyesületünk elnöke. – A legfőbb célunk az volt, hogy együtt legyünk két-három napot a szezon végén és kipróbáljuk ezt a sportágat. A szakmát nagyon megosztja a strandkézilabda, sokan bohóckodásnak tekintik. Úgy gondolom, hogy a homokban végzett bármilyen mozgás nagyon jó hatással van az izmokra. A játék jellegéből fakadóan komoly taktikai felkészültséget igényel. Mivel folyamatosan létszámhátrányban kell védekezni, a védő lábmunkát is hihetetlenül jól lehet gyakorolni. És akkor ott vannak a látványelemek: a pörgésből elért gólok és a kínaiból szerzett találatok, amelyek magasfokú technikai képességeket igényelnek! Biztos vagyok benne, hogy elkezdjük megszervezni egyesületi szinten is a strandkézit. Nyári kiegészítő sportnak, a nyári felkészülésre való előkészítőnek kiválóan alkalmas. Köszönöm Zenyának a meghívást, jövőre is ott leszünk!"

  Egyesületünket az alábbi játékosok képviselték a tornán: Ancil Fanni, Bánfai Virág, Bartók Dorina, Bihari Flóra, Buzády Hanga, Dainese Jennifer, Fodor Rebeka, Grosics Gréta, Hausznek Hanna, Jarjabka Johanna, Kornfeld Fanni, Köpösdi Zsófi, Németh Jázmin, Szabó Luca, Szakos Dominika, Váradi Zsófia, Vártok Tamara, Verebes Laura, Wéber Veronika, Wichmann Vivien.

  A Rossignol Center Junior Kupa végeredménye:

  1. Győri Audi ETO KC "A"
  2. FTC
  3. Kozármisleny SE "A"
  4. Győri Audi ETO KC "B"
  5. ÓKSI
  6. Kozármisleny SE "B"