KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Elsőre nagyon jó volt! 2017.08.11. 00:00

  Jól szórakoztak szurkolóink, hiszen első felkészülési mérkőzésünkön tízgólos győzelmet arattunk hazai pályán a Mohács ellen.

  Elsőre nagyon jó volt!

  Természetesen a felkészülési meccseken nem elsősorban az eredmény a fontos, de az is biztos, hogy ilyenkor is sokkal jobb győzni, mint kikapni. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy nem csak mi, hanem az ellenfél is kemény munkát végez, vagyis minden bizonnyal hasonló passzban van a két csapat, ergo némi következtetést mégicsak le lehet vonni egy ilyen találkozóból. Például azt, hogy Hosszu Boglárka tényleg gyors és gólerős – a nyári szünetben igazolt jobbszélsőnk hétszer mattolta a vendégeket, akik ellen a félidőben kettővel vezettünk (12-10), a meccs végére pedig tízre hízott a különbség (30-20). Így tovább, lányok!
  – Július 24. óta napi két edzéssel készültek a lányok. A tréningek nagy része a fizikai munkáról szól, rengeteg futás, súlyzózás, erősítés jellemezte a felkészülést. Labda is volt ugyan, de egyelőre kevésszer került elő. A mai mérkőzés lényegében ennek a három hétnek az ajándéka volt – fogalmazott vezetőedzőnk, Kovács Tamás, aki a meccs előtt elmondta, az eredmény teljesen másodlagos, de hozzátette: – Azért jó lenne győzni! Mégiscsak a megyei rivális ellen játszunk!
  Csapatunk védekezése végig nagyon feszes volt, Vadász komoly tekintélyt teremtett magának középen és Gadányi is magabiztos volt a kapuban a sokat mozgó védőfal mögött. A második félidőben új felállást próbáltunk ki, az 5-1-es területvédekezésben Hosszu mutatott be olyan védőmunkát, ami a későbbiekben jó lehetőségeket rejt magában, nem mellesleg ezzel párhuzamosan a támadójáték sebessége is dicséretes volt. A 39. percig maradt a kétgólos vezetésünk, innentől kezdve azonban folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között. Annak ellenére, hogy ez volt az első felkészülési meccsünk, sok ügyes megoldást láthattunk a lányoktól. Folyamatos volt a futás, a gyors labdafelvitel. A tempón még biztos lehet javítani, de ha eláruljuk, hogy a lányok délelőtt még komoly futóedzésen voltak és megjárták a konditermet is, akkor bizakodóak lehetünk a jövőre nézve. És Palotás Fanni, valamint Spán Ildi még pályára sem lépett...

  Kozármisleny–Mohács 30-20 (12-10)
  Női kézilabda felkészülési mérkőzés. Kozármisleny, 100 néző. V.: Csányi, Drinóczi. Kozármisleny: GADÁNYI – HOSSZU 7, Szemmelrock 3, HALÁSZ 3, Linder 2, VADÁSZ 2, Schäffer 1. Csere: Radochay (kapus), Vig (kapus), Tóth 4, PUKLER 2, Ragoncsa 1, Fekete 3, Szöllősi 1, Rideg 1. Vezetőedző: Kovács Tamás. A Mohács gólszerzői: Farkas 4, Rittlinger 4, Dittrich 3, Ladányi 2, Udvardi 2, Hahner 2, Grünfelder 2, Zsolt K. 1.