KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Győzni akarunk az újonc otthonában! 2021.09.10. 00:00

  A felkészülésnek vége, kezdődik a bajnokság: szombaton (15.00) a mezőny újoncánál, a Komárom VSE otthonában lép pályára NB I. B-s felnőtt csapatunk. Bízunk benne, hogy sikerrel vesszük az első akadályt.

  Győzni akarunk az újonc otthonában!

  Az előző szezon sikere, bajnoki ezüstérme ellenére nagy volt a játékosmozgás felnőtt csapatunknál, sokan távoztak és sokan érkeztek. Mindez azt jelentette, hogy szinte új együttest kellett összegyúrni – a bajnoki rajt ugyan most elérkezett, de ennek a folyamatnak természetesen még nem értünk a végére.

  – Sok munka van még vissza, az biztos, vannak dolgok, amik működnek, másokat még csiszolni kell – fogalmazott vezetőedzőnk, Zdenko Kordi. – Akadnak olyan játékosok, akik sérülésből térnek vissza, és persze az újakat is be kell építenünk, ami nem megy az egyik napról a másikra. A felkészülés során a munka nagy részét elvégeztük. Annak nagyon örülök, hogy ismét olyan csapatom van, amely szeret dolgozni, de azzal is tisztában kell lenni, hogy ez tényleg egy új gárda, van még hova fejlődni.

  A felkészülési mérkőzéseken sosem derül ki kristálytisztán, hogy hol is tart egy csapat. Így vagyunk ezzel mi is, majd a szombati bajnokin kapunk arról pontos képet, hogy meddig jutottunk el az építkezésben.

  – Egyelőre borzasztóan nehéz bármit is mondani az erőviszonyokról. El kell majd telnie legalább öt fordulónak ahhoz, hogy nagyjából belőjük, melyik csapatot hova helyezhetjük. Leendő ellenfelünk, a Komárom újonc ebben az osztályban, nem nagyon ismerjük őket, nem sokat tudunk róluk. Ez azonban nem változtat azon, hogy győzni akarunk: amúgy is azt a mentalitást szeretnénk meghonosítani a csapatnál, hogy mindegy, idegenben vagy otthon játszunk, mi mindig nyerni szeretnénk!

  Ezzel eddig sem volt probléma, a Kozármisleny SE az előző szezonban is sokszor bizonyította, hogy vendégként sem ijed meg a saját árnyékától. A 2021/2022-es szezon nyitó mérkőzésén saját nem állhatunk ki teljes kerettel, lesznek hiányzóink: Lengyel Leonetta és Leitner Dorina sem épült még fel teljesen sérüléséből, Kovács Véda pedig ezúttal az ifiket fogja erősíteni.

  És hogy miként állnak a meccshez a leendő házigazdák?

  A bajnoki nyitány mindig tud érdekes meccseket hozni, akár meglepetéseket is. A mi vállunkon nem lesz teher, felszabadultan játszhatunk. Szeretnénk izgalmas hatvan percet produkálni szombaton, jó lenne, ha az utolsó pillanatig kérdéses lenne, hogy ki győz – fogalmazott Karalyos Orsolya, a Komárom játékosa.

  Mi viszont abban bízunk, hogy nem lesz ez egy körömrágós meccs, s már a hajrá előtt eldől a javunkra!

  Hajrá, Misleny, gyerünk, lányok!

   

  Szeptember 11., szombat, 15.00: Komárom VSE–Kozármisleny SE

  Komárom, Városi Sportcsarnok

  Játékvezetők: Bátori Bence Martin, Szécsi Lantos Boldizsár