KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Ha szakmailag előrébb lépünk, biztos, hogy még eredményesebbek leszünk 2020.09.04. 00:00

  Végre eljött a várva várt pillanat, ismét tétmeccset játszik felnőtt csapatunk, amely szombaton (18.00) a Szekszárdi FGKC-t fogadja a Liga Kupában. A bajnoki rajt jövő héten lesz, Kovács Tamás vezetőedző szerint jelenleg nyolcvan százalékos állapotban lehetünk.

  Ha szakmailag előrébb lépünk, biztos, hogy még eredményesebbek leszünk

  A lányok már nagyon várják. Nem csoda, elvégre legutóbb március elején Mohácson játszottak tétmeccset (azt a bajnokit megnyerték), hazai pályán pedig utoljára február 27-én volt jelenésük, amikor a Gárdony-Pázmánd volt a vendégünk.

  Azóta készültünk, készültünk, készültünk. Eltelt hat hónap, mire újra megmutathatja Kovács Tamás együttese, hogy mit tud, hogy mennyit fejlődött az utóbbi időszakban. Szurkolóink nyilván kíváncsiak, hiszen ők is tudják, hogy nagy tervekkel vágunk majd neki a szezonnak.

  –  Ezt az eltelt időszakot sokkal nehezebb volt mentálisan feldolgozniuk a lányoknak, mint fizikálisan – fogalmazott NB I. B-s felnőtt csapatunk vezetőedzője, Kovács Tamás. – Egy sportolónak megvan a napi, heti, havi megszokott ritmusa, ebből most teljesen kizökkentett mindenkit a járvány, felborított mindent. Éppen ezért úgy érzem, a legfontosabb az, hogy fejben legyenek rendben a lányok a ránk váró feladatok előtt. Szerintem sikerült is őket rendesen felkészítenünk: érdekes, hogy bár a jövő héten vár ránk egy nagyon fontos bajnoki a Budaörs ellen, ez szóba sem került, nem volt téma az öltözőben. A napi munkáról beszélgetünk. Arra koncentrálunk, hogy szakmailag ismét előrébb lépjünk. Mert meggyőződésem, ha ez sikerül, akkor annak köszönhetően eredményesebbek is leszünk.

  Csapatunk támadásban és védekezésben is új taktikai rendszert igyekszik elsajátítani – egyelőre nem értünk az út végére. Vannak, akik hamar fogékonyak voltak az újra, másoknál azonban sokkal nehezebb megváltoztatni a berögzült dolgokat.– Ennek ellenére nem szabad letérnünk a kijelölt útról, továbbra is azt kell sulykolnunk, hogy mit szeretnénk. Úgy vélem, jelenleg nyolcvan százalékos állapotban vagyunk, épp azért, mert bizonyos elemek még nem rögzültek. A jövő héten esedékes első bajnokinkig fel kell gyorsulnunk és fejben teljesen rendbe kell tennünk a dolgokat.

  A szombati, Szekszárd elleni Liga Kupa-meccs tökéletes lehetőség lesz arra, hogy éles szituációban gyakoroljanak a lányok. Csapatunk az F csoportba került a sorozatban, ahol a Szekszárd mellett a Mohácsi TE 1888 lesz az ellenfelünk – bár a Liga Kupában elsősorban azoknak a játékosoknak szeretnénk lehetőséget adni, akik a bajnokságban kevesebbet játszanak, ezzel együtt tovább akarunk jutni a trióból.

  A mérkőzésre nagy szeretettel várjuk szurkolóinkat, ugyanakkor arra kérjük őket, hogy tartsák be azokat a beléptetési szabályokat, amelyeket klubunk Facebook-oldalán nyilvánosságra hoztunk.

   

  Szeptember 5., szombat, 18.00: Kozármisleny SE–Szekszárdi FGKC.

  Liga Kupa, F csoport, 1. forduló.

  Játékvezetők: Kovács Tibor, Mándli Balázs.