KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Hullámzó mérkőzésen győzelem 2017.03.18. 14:46

  Hullámzó mérkőzésen győzelem
  " – Folyamatosan keressük, hogy miképp tudnánk stabilizálni egy jobb formát" Bár az NBI/B-s pontvadászat március harmadik hétvégéjén szünetel, lányaink nem maradtak meccs nélkül, hiszen hazai környezetben fogadták a bajnoki címvédő Szekszárdi FGKC alakulatát. A felek oda–vissza letudták már az egymás elleni találkozókat: mint ismert, csapatunk tavaly szeptember elején idehaza 25–22-re győzött a tolnaiak ellen, majd kicsivel több, mint egy hónappal ezelőtt 31–26-ra alulmaradt a fekete–fehérek vendégeként. Ezúttal az eredmény csak másodlagos szempont volt, sokkal inkább a gyakorlásra helyeződött a hangsúly a heti munka után. Együttesünk remekül kezdte a péntek esti összecsapást: Weigel Zita és Nagy Szilvia kihagyott büntetőire négy mislenyi gól volt a válasz, majd a vendégek egy 3–0-s rohammal felzárkóztak. A folytatásban ismét a mieink percei következtek, s egy 5–0-s sorozatnak köszönhetően alig negyedóra játék után 8–3 állt az eredményjelzőn. Ezúttal már sikerült megtartani a biztos előnyt, igaz, a vendégek a szünetig három gólra megközelítették a mieinket. A második játékrész első öt percét a szekszárdiak 3–0-ra abszolválták, így pedig 0–0 után volt ismét döntetlen az állás. A fekete–fehérek a vezetést nem tudták átvenni, sőt, csapatunk egy 3–0-s szériával ismét meglépett. A különbség ezt követően ismételten stagnált: a 46. minutumban 23–19-et jegyezhettünk fel, mígnem az FGKC két perc alatt visszajött a meccsbe (23–22). A hullámzó forgatókönyv a hajrában is érvényesült, így talán nem lepünk meg senkit, ha azt írjuk, hogy lányaink egy 4–0-s periódusnak köszönhetően 27–22-re újfent elszakadtak. A vendégek e hátrányból a végét jelző dudaszóig egy találatot tudtak lefaragni.

  FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS Kozármisleny SE – Szekszárdi FGKC 29 – 25 (14 – 11)

  Kozármisleny SE: Vig – Tóth T., Szemmelrock 5, Linder 2, Halász B. 2, Spán 6 (1), Fekete A. 4 Csere: Gadányi, Radochay (kapusok), Egervári 3, Schäffer 3, Szöllősi D. 2, Horváth G. 1, Ragoncsa 1 Vezetőedző: Kovács Tamás Az eredmény alakulása: 05. perc: 04–00 08. perc: 04–03 14. perc: 08–03 20. perc: 12–06 24. perc: 12–08 35. perc: 14–14 40. perc: 19–15 46. perc: 23–19 48. perc: 23–22 52. perc: 27–22 Hétméteresek: 1/1 illetve 6/3 Kiállítások: 10 perc illetve 6 perc

  EDZŐSZEMMEL

  Kovács Tamás: " – A bajnoki szünet miatt kerestünk egy lehetőséget, hogy ne essünk ki a ritmusból. Ezúttal is köszönöm a szekszárdiaknak, hogy ellátogattak hozzánk! Nagyon hullámzó az egész éves teljesítményünk, folyamatosan keressük, hogy miképp tudnánk stabilizálni egy jobb formát. Ezt a meccset is erre szerettem volna használni, illetve arra, hogy a játék főbb elemeiben lépjünk előre. Védekezésben ezúttal harcosabbak voltunk, mint eddig. Sikerült több lerohanás gólt is szereznünk, a felállt védelem ellen pedig egy kicsit többet láttam, mint eddig és talán a visszarendeződés is fegyelmezettebb volt. A héten sokat beszélgettünk a lányokkal arról, hogy miben kell változniuk. Voltak, akik már hét közben változtattak, voltak akik a meccs közben mutatták meg, hogy akarnak változtatni, de még mindig vannak olyanok, akik nem akarnak, vagy nem tudnak erre az útra lépni... Az idő pedig fogy, nincs lehetőségem több türelemre, ha nem akarunk magunknak meleg perceket a szezon végére."