KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Így ki lehet kapni 2017.04.01. 22:51

  Így ki lehet kapni
  Lányaink hatalmas szívvel és önbecsüléssel játszották végig a baranyai derbit. Komoly, fordulatos csatát hozott felnőtt csapatunk soros bajnokija: a mieink az első félidőben már öt góllal is vezettek, ám végül a Mohácsi TE otthonában maradtak a pontok. A megyei rangadó mindig több, mint egy meccs. A megyei rangadón a napi forma dönt. Megannyi ilyen és ehhez hasonló kijelentést hallottunk már hasonló párosításokkal kapcsolatban, s az első áprilisi szombat estén a Mohácsi TE, valamint a Kozármisleny SE bizonyíthatta, hogy mit is jelent egy baranyai, azzal együtt pedig egy szomszédvári rangadó. Azt már a kezdősípszót megelőzően rögzíthettük, hogy a szurkolókon semmi sem fog múlni, hiszen a mohácsi Városi Sportcsarnok lelátóin mintegy 600 fő gyűlt össze. Érthető, hogy a piros–fehérek idei szereplése kicsalogatta az érdeklődőket, hiszen az MTE korábbi célkitűzéseivel szemben a hátralévő fordulókban a bronzéremért harcolhat majd. A teljességhez tartozik, hogy csapatunkat is rengetegen elkísérték, vagyis a hangulat adott volt. A megyei riválisokat a derbi előtt hat hely és tizenkét pont választotta el egymástól, ám az ehhez hasonló párharcok előtt ez semmit sem jelent. Talán annyit, hogy a papírforma a házigazdák mellett szólhatott, de lányaink szeme előtt nem titkoltan a bravúr lehetősége lebegett, amelyhez Kovács Tamás szerint fizikálisan és mentálisan is a maximumot kellett hozni. Azt, hogy nem lehetetlen Mohácson derbit nyerni, csapatunk már bizonyította: lányaink legutóbb 2015. október 16-án gyűjtötték be a két pontot a Duna–parti városban, ahol a félidőben 15–13-ra vezettek, végül pedig 29–23-ra diadalmaskodtak. Hasonló eredményt előzetesen bármikor aláírtunk volna, de valójában még az egyetlen gólos sikerért is ugyanúgy két pont, két roppant fontos pont járt volna. A múltbeli adatok górcső alá vétele után megállapíthattuk, hogy egy pozitív és egy negatív sorozat kerül kockára április első szombat estéjén: a Mohácsi TE hazai környezetben 2016. november 26-a óta nem veszített, míg együttesünk idegenben 2016. december 18-án szerzett utoljára pontot.

  C38

  Az összecsapás úgy indult, hogy az utóbbi sorozat szakadhat meg, ugyanis lányaink álomszerűen kezdtek és a hatodik percben 3–1-re vezettek. Később kiderült, hogy ez nemcsak kezdeti fellángolás és nem is áprilisi tréfa volt a negyedik hónap első napján: csapatunk folytatta a remeklést, hogy aztán a 18. minutumban már 9–4-re vezessen. Az öröm azonban túl korai lett volna, lévén, hogy a házigazdák nyolc perc leforgása alatt egy 5–0-s sorozattal 1–1 után ismét kiegyenlítettek (9–9). A szünetig hátralévő időben mindössze egyetlen gól született, melyet Fekete Alexandra jegyzett, így minimális mislenyi előnnyel térhettek pihenőre a felek. Ha csak az eredmény alakulását vesszük alapul, akkor már kiderül, hogy a második felvonásban igazán fordulatos csatát láthatott a publikum: hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egyetlen találattal, s ennél nagyobb különbség nem is keletkezett, egészen a hajráig: az 52. percben 21–19-nél Spán Ildikó, majd nem sokkal később, 22–19-nél Ragoncsa Dominika is megkapta harmadik kétperces kiállítását. E tények tükrében a mieink helyzete már–már kilátástalanná vált, nem sokkal később pedig Farkas Anita önmaga hetedik, a mohácsiak huszonharmadik gólja végképp eldöntötte a két pont sorsát. Csapatunk nagyot küzdött, de végül a Mohácsi TE 24–20-s győzelmet aratott, s mivel a Szekszárdi FGKC kisebb–nagyobb meglepetésre idegenben verte 21–18-ra a Nemzeti Kézilabda Akadémiát, fellépet a harmadik helyre.

  NBI/B Nyugati-csoport 2016/2017 – 20. forduló Mohácsi TE – Kozármisleny SE 24 – 20 (09 – 10)

  Mohács, Városi Sportcsarnok, 600 néző Vezette: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária Versenybíró: Cserepes Béla, Ujvári László Mohácsi TE: Kiss O. – Farkas A. 7, Kaló 2, Hahner 3, Székely 3, Zsolt K. 3, Bozsovics 2 Csere: Dittrich 3 (2), Schmidt 1, Balogh B., Erdélyi Vezetőedző: Borbándi István Kozármisleny SE: Radochay – Tóth T. 8 (2), Szemmelrock 2, Linder 1, Halász B. 3, Spán 3 (1), Fekete A. 3 Csere: Gadányi, Vig (kapusok), Egervári, Humel, Menyhei Cs., Ragoncsa, Schäffer, Szöllősi D., Zeba Vezetőedző: Kovács Tamás Az eredmény alakulása: 06. perc: 01–03 10. perc: 02–05 18. perc: 04–09 26. perc: 09–09 34. perc: 10–12 42. perc: 15–14 45. perc: 16–17 50. perc: 20–18 55. perc: 22–19 Hétméteresek: 2/2 illetve 4/3 Kiállítások: 6 perc illetve 20 perc Piros lap: – Spán Ildikó (Kozármisleny SE – 53.p. – harmadik kétperces kiállítást követően) – Ragoncsa Dominika (Kozármisleny SE – 56.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

  EDZŐSZEMMEL

  Kovács Tamás: " – Az ilyen mérkőzésekre mondják, hogy így ki lehet kapni. Hatalmas szívvel, illetve önbecsüléssel kézilabdáztunk és nagyon komoly erőbedobásra késztettük a hazai csapatot. Szeretem az olyan KÉZILABDA mérkőzéseket, amelyek a csapatokról szólnak. Szólhatott volna ez a meccs is erről: a küzdelemről, az egyenlőségről, a bravúros megoldásokról. Nagy kár számomra, hogy a lefújás után nem ezek a momentumok jutnak elsőre eszemben. Egy biztos: ma kaptam egy CSAPATOT! Egy nagybetűs KOZÁRMISLENYI CSAPATOT! Ma is így volt, de innentől kezdve duplán igaz, amit egy film címéből idéznék: MINDEN HÉTEN HÁBORÚ! Csak a Misleny! Hatalmas köszönet jár szurkolóinknak. Úgy gondolom, az a hangulat, amit teremtettek, az NBI-es. Jövő pénteken, a Dunaújvárosi KKA II. ellen hazai pályán javítunk!"

  ***** NBI/B Nyugati-csoport 2016/2017 – 20. forduló – JUNIOR MÉRKŐZÉS Mohácsi TE – Kozármisleny SE 28 – 39 (11 – 18)

  Mohács, Városi Sportcsarnok, 80 néző Vezette: Gadányi Tibor, Szabó Tibor Kozármisleny SE: Gadányi – Menyhei R. 3, Kalmár 1, Réti 4, Menyhei Cs., Egervári 5, Schuszter 2 Csere: Bocskor (kapus), Humel 7 (1), Oláh 5, Vidakovic 4, Kovács V. 3, Potonjac 3 (1), Leitner 1, Takács V. 1, Acsai Vezetőedző: Gyulay László Hétméteresek: 6/5 illetve 2/2 Kiállítások: 2 perc illetve 12 perc

  EDZŐSZEMMEL

  Gyulay László: " – Nehezen lendültünk bele a mérkőzésbe. Türelmetlenül vittük a lerohanásokat, ami annak a következménye volt, hogy az ellenfél két–három percig támadhatott és sajnos a játékvezetők partnerek voltak ebben. A ritmusváltásunk meghozta a várt eredményt, s megérdemelten hoztuk el a két pontot."