KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Ismét belevágtunk! 2018.07.30. 00:00

  A csarnok, az otthonunk újra életre kelt: hétfőn serdülő, ifjúsági és NB I. B-s felnőtt csapatunk is megkezdte a felkészülést a következő szezonra. Bízunk benne, hogy újabb gyönyörű évet élhetünk át szurkolóinkkal.

  Ismét belevágtunk!

  Mintha egy esti koncertre, egy nagy bulira készültek volna a lányok. Az öltözőből kiszűrődő hangok alapján remek volt a hangulat, mindenki vidáman, mosolygósan, energiával telten várta a délelőtti első gyakorlást. Érthető volt, hogy örültek egymásnak a csapattársak, elvégre sokan jó néhány hete nem találkoztak egymással, vagyis volt mit megbeszélni.

  – Olyan most az öltöző, mint a zsibvásár – mondta mosolyogva (nem mellesleg: csokibarnán) csapatkapitányunk, Vig Vivien. – Egy–két emberrel nyilván találkoztam a nyáron, de akik távolabb laknak, azokkal nem, úgyhogy ilyenkor van miről beszélni. Én Olaszországban töltöttem pár napot a barátaimmal, no meg voltam a Balatonon is, mert nagyon szeretem: egy jó hekkre mindig vevő vagyok, és egy balatonfüredi velős pirítós is mindent megér.

  Van ízlése!

  De nem csak a jól sikerült nyári vakáció miatt volt vidám kiváló kapusunk. Úgy érzi, csapatunk tovább erősödött.

  – Gulya Krisztina és Polics Tímea szerződtetése, valamint Réb Fanni visszatérése egyértelmű erősítést jelent. Bízom benne, hogy ennek köszönhetően előrébb lépünk az előző szezon negyedik helyéhez képest, vagyis felkapaszkodunk a dobogóra, érmet szerzünk.

  Legyen így! Persze ahhoz, hogy ez megvalósuljon, nagyon sokat kell dolgozni. A vezetőedzőn, Kovács Tamáson nem fog múlni, nem is ígér mást a hét hetes felkészülés során, csak izzadságcseppeket.


  – Ebben az időszakban nagyon sokat fogunk dolgozni – fogalmazott Kovács Tamás. – Annyit változtatok az előző évekhez képest, hogy igyekszem színesebbé tenni az edzéseket, de mindez nem jelenti azt, hogy ne fáradnának majd el ugyanúgy a lányok, mint eddig. Ugyanakkor remélem, hogy a végeredmény még jobb lesz.

  Csapatunk majdnem teljes kerettel kezdhette meg a munkát, csak Zeba Lucija hiányzott. Ő a horvát válogatott tagjaként részt vett a debreceni U20-as világbajnokságon, ezért plusz egyhetes pihenőt kapott.
  Jó hír, hogy Péter Pannát felvették Pécsett az egyetemre, így a NEKA fiatal irányító-balszélsője nálunk, a felnőtt csapatnál folytatja pályafutását. Szintén a NEKA együttesétől érkezett Németh Orsolya, a kapus egyelőre az ifivel kezdi meg a felkészülést.

   

   

  Bár továbbra is ott van a többiek mellett, a pályán már nem fog segíteni Vadász Ildikó. Szerepet váltott, ebben a szezonban már erőnléti edzőként dolgozik a csapatnál.

  – Ugyanaz a para van bennem, mint máskor a felkészülések kezdetén, csak kicsit talán másképp izgulok – árulta el az újdonsült edzőnő. – Eddig ilyenkor én is bent ültem az öltözőben, most viszont átálltam a másik oldalra. Most majd engem fognak kibeszélni a lányok... Persze bízom benne, hogy elfogadják ezt az új felállást, és jól fogunk együtt dolgozni. Nagyon várom már ezt az új feladatot. És itt jegyezném meg: nagyon hálás vagyok a kozármislenyi klubnak, Kovács Tamásnak, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Örülök neki, és biztosan sokat segít majd nekem a kezdésnél, hogy ismerős közegben dolgozhatok, ismerem az edzőt és ismerem a lányokat is.

  Csapatunk számára tehát elkezdődött a szezon, s nemsokára szurkolóink is láthatják a lányokat: az első edzőmeccsünket 2018. augusztus 10-én játsszuk hazai környezetben (17:00), a Mohácsi TE lesz az ellenfelünk. 

  Hajrá, Misleny!