KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Jöjjön a Derbi! 2019.04.12. 00:00

  Várhatóan telt ház előtt rendezik meg az NB I. B-s megyei rangadót, amelyen a bronzéremre hajtó csapatunk az ötödik helyen álló Mohácsi TE 1888 együttesét fogadja.

  Jöjjön a Derbi!

  Zsinórban hatodik győzelmére készül Kovács Tamás csapata a péntek esti, Mohács elleni meccsen. Ha az őszi mérkőzésből indulunk ki, akkor abszolút nem lehetetlen, hogy folytatja jó sorozatát – idegenben 30-16-ra nyertek Policsék.

  Ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Először is: ott sem volt sima, de volt egy pontja a mérkőzésnek, ahol sikerült megtörni az ellenfelet. Természetesen erre törekszünk majd most is, de ez egy teljesen új meccs lesz. Hiba lenne abból kiindulni – mondta Kovács Tamás, majd elárulta, hogy szerinte mi kell a győzelemhez. – A lehető legnagyobb fokú türelem és játékfegyelem. Ellenfelünk nagyon pontosan felépíti a támadásait és rengeteget dolgozik lábbal a védelemben. Hátul fegyelmezetten kell védekezni, elöl pedig nagyon pontosan kell támadni. Ünnepre készülünk, de nem győzelmi ünnepre. A Mohács elleni meccs sokkal inkább a kézilabda ünnepe! Ehhez pedig kell mindkét csapat és mindkét szurkolótábor! Ha emellett még győzünk is, akkor extra lesz a boldogságom!

  Az, hogy a negyedik helyért küzdhetünk, és hogy ez a meccs rangadónak számít, ez egyértelműen a lányok érdeme – mondta ellenfelünk mestere, Füzesi Ferenc. – Más kérdés, hogy a realitás, a sorsolás alapján nekünk minimális esélyünk van a negyedik pozícióra, hiszen nagyon erős ellenfelekkel játszunk: most találkozunk a harmadik helyezett Kozármislennyel, aztán fogadjuk a tizedik Rinyamenti KC-t, megyünk az éllovas Szombathelyi KKA-hoz, majd vendégül látjuk a második helyezett NEKA együttesét. Többször is bravúrra lenne szükségünk, akárcsak Mislenyben. A célunk az, hogy feledtessük az őszi meccsen történteket. Minél tovább mérkőzésben akarunk maradni, aztán majd meglátjuk, mit hoz a végjáték. Különleges dolgot nem tudunk és nem is akarunk kitalálni erre a bajnokira, ha a saját játékunkat rá tudjuk erőltetni a hazaiakra, akkor reális esélyünk lehet a pontszerzésre.

  Kozármisleny SE – Mohácsi TE 1888
  Kozármisleny, Városi Sportcsarnok
  2019. 04. 12., péntek, 19 óra

  Játékvezetők: György Kata, Horváth Alexandra

  A forduló további párosításai
  2019. április 11., csütörtök, 17.00: Rinyamenti KC–Győri Audi ETO KC U19 31-33
  2019. április 12., péntek, 18.45: NEKA–Gárdony-Pázmánd NKK
  19.00: Kozármisleny SE–Mohácsi TE 1888
  2019. április 13., szombat, 11.00: Pénzügyőr SE–Szombathelyi Haladás
  18.00: Szombathelyi KKA–Dorogi ESE