KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Junior világbajnok átlövő-irányító érkezik 2019.06.21. 00:00

  Hornyák Bernadett 2+1 évre írt alá

  Junior világbajnok átlövő-irányító érkezik

  A mindössze 21 éves játékos az NB I-es Váctól érkezik, de az előző szezont kölcsönben az NB I. B Nyugati csoportjában bajnoki címet ünneplő Szombathelyi KKA csapatánál töltötte, ahol gólerős irányító játékával tevékeny részese volt a vasiak sikerének.


  – Régóta keresünk megfelelő irányítót csapatunkhoz – fogalmazott vezetőedzőnk, Kovács Tamás. – Halász Betti kiváló szezont futott, de nagyon egyedül van ezen a poszton. Épp ezért nagyon örültem, amikor tudomást szereztem arról, hogy Hornyák Betti nem marad Szombathelyen. A megállapodást nehezítette, hogy muszáj megműteni, így az első hat hónapban nem számíthatunk a játékára. Alaposan körbejártuk a témát és végül olyan szerződést kötöttünk, amellyel mindkét fél jól járhat. Fontos számunkra a folyamatos építkezés, az ambiciózus, NB I-be vágyó fiatalok megszerzése. Betti ráadásul átlövőben is használható és a védekezésben is megállja helyét. Komoly varációs lehtőségeink lesznek a következő szezonban.


  Hornyák Betti 21 éves kora ellenére már most komoly tapasztalatokkal rendelkezik. Az NB I. B-s bajnokságban eddig 63 alkalommal lépett pályára, s 328-szor volt eredményes. A Dunaújváros és a Vác színeiben pedig 48-szor az NB I-ben is lehetőséget kapott, ezeken a meccseken 21 gólt ért el. Nem mellesleg tagja volt a 2018-as junior világbajnok magyar válogatottnak is.
  Betti a 13-as számú mezben fog pályára lépni jövőre.

  Köszöntünk Kozármislenyben!

  Száz százalékos lesz a válla
  Hornyák jobb vállában van egy visszatérő fájdalom, ahol az alternatív gyógyítás már nem biztosíték arra, hogy a váll bírná a versenysporttal járó terhelést. Alapos orvosi vizsgálat és fizioterápiás terheléses vizsgálat is megerősítette, hogy hosszú távon a műtét és az utána következő fegyelmezett gyógytorna jelenti a megoldást. Egybehangzó szakvélemény, hogy ennek elvégzése után Hornyák válla száz százalékos lesz, így Betti a januári felkészülésre már teljes értékű kézilabdása lesz csapatunknak.