KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Karnyújtásnyira vagyunk a bronzéremtől 2019.04.10. 00:00

  A tizedik szezont futja felnőtt csapatunk az NB I. B-ben, s nagyon közel állunk ahhoz, hogy kijelenthessük: éremmel ünnepelhetjük meg a jubileumot!

  Karnyújtásnyira vagyunk a bronzéremtől

  Matematikailag még nem biztos a bronzérem. Matematikailag. De azért mindenki érzi, tudja, hogy ez már megvan!
  A tizedik szezonunkat futjuk a másodosztályban, vagyis az NB I. B-ben, s végre a dobogón zárhatunk. Nem kell más hozzá, csupán egyetlen pont. Tizenkilenc forduló után ugyanis a harmadik helyen állunk, huszonnyolc pontot gyűjtöttünk, míg a mögöttünk lévő Győri Audi ETO KC U19 huszonegynél tart szintén tizenkilenc meccsből, a Mohácsi TE 1888-nak pedig húsz van, igaz, csak tizennyolc bajnokiból. Három körrel a zárás előtt mindez azt jelenti, hogy már csak a megyei rivális foghatna be minket – de pénteken pont egymás ellen játszunk, s ha legalább egy pontot szerzünk (de kettőt fogunk!) remek szurkolóink előtt, már biztosan bronzérmesek vagyunk.
  Nem csak matematikailag.
  – Három dolog miatt tart most itt a csapatunk – mondta vezetőedzőnk, Kovács Tamás. – Jó a rutinos és a fiatalabb játékosok elegye, a csapat magja régóta együtt van, lehetett mire építeni, nem mellesleg nagyon sokat léptünk előre a játékfegyelem terén. Rengeteget jelent az is, hogy nagyon erős a közösség, eszméletlenül jól együtt vannak a lányok, ami önmagában is nagy siker. Sok a huszonkét, huszonhárom éves a csapatban, akik mostanra kezdenek igazi játékosokká válni, a rutinosabbak pedig felvállalták a vezérszerepet.
  Ennek ellenére nem volt könnyű dolgunk a szezon során. A téli szünetben elveszítettük a legjobb formában lévő kapusunkat, Gadányi Maját, aki Szombathelyre igazolt, valamint sérülés miatt hónapok óta nem számíthatunk egyik meghatározó játékosunkra, Hosszu Bogira.
  – Mindezt nagybetűs csapatként kompenzáltuk! Tavasszal egyetlen fájó vereségünk volt, a NEKA elleni, ez volt a mélypont. A szezon során egy pontot hiányolok Nagyatádról, még egyet a Szombathelyi KK elleni hazai meccsünkön, továbbá az őszi, NEKA-val szembeni hazain még kettőt. Ha ezek is meglennének, akkor versenyben lennénk a második helyért.
  Bizony, s talán meg is szereznénk. De sebaj, majd jövőre! Egyelőre koncentráljunk csak arra a bronzra, ami, higgye el mindenki, nagyon szépen csillog!
  Hajrá, Misleny!