KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Kicsit előrébb léphetünk 2018.08.08. 00:00

  Ifjúsági csapatunk is javában dolgozik, Gyulay László vezetőedző pénteken már tornára viszi a lányokat.

  Kicsit előrébb léphetünk

  Az előző szezonban a kilencedik helyen végzett ifjúsági csapatunk az első osztályban. Ahogy a vezetőedző, Gyulay László fogalmaz, tanulóévnek jó volt ez, s lehetett volna kicsit még jobb is: ha a végén ikszelnek a Mosonmagyaróvárral, akkor megelőzik.

  – Nincs ezzel probléma, körülbelül ez volt a realitás számunkra – mondta Gyulay. – Az előttünk álló szezonban viszont előrelépést várok magunktól, odaérhetünk a hetedik hely környékére. A bajnokság mezőnyét illetően annyi változás történt, hogy a Szombathelyi KKA visszalépett, és idekerült a TFSE és a Budaörs. Öt csapat várhatóan most is kiemelkedik majd, a Győri Audi ETO KC I. és II., a NEKA I. és II., valamint a Dunaújváros megőrzik vezető szerepüket. Ezek az együttesek egész egyszerűen más kategóriát jelentenek, a többiek azonban kiegyensúlyozott bajnokságot vívnak majd.

  Csapatunkban jelentős személyi változások történtek. Távozott Büki Angyalka, aki Budapesten tanul tovább, Schuszter Nikolett hasonló okok miatt ment Szombathelyre, Zeba Lucija "kinőtt" az ifiből, s a felnőtt együttesben kap helyet. A NEKA-tól érkezett a kapus Németh Orsolya, valamint a Szent István SE-től a balszélső-irányító, Kozsán Vivien,  illetve az FKSE Algyő csapatából Dankó Lea. A serdülőktől felkerült Bocskor Anna, Müllerlei Bianka, Fledrich Dorina, Lazic Vanja, Pocsay Eszter és Szklenár Janka.

  Most pénteken Dunaújvárosban már egy négycsapatos tornán veszünk részt, az ellenfelünk a házigazdák mellett a Fradi és a Székesfehérvár lesz. A felkészülés utolsó előtti hetében egyhetes edzőtáborba utaznak a lányok, Harkányban végzik el a finomhangolást – szükség van a sok és jó munkára, mert az ifi első osztály mellett ezúttal is indul csapatunk az NB II. felnőtt mezőnyében.

  Hajrá, lányok!