KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Kilenc távozó, hat érkező, egy fiatal, egy visszatérő 2021.07.03. 00:00

  Íme, a 2021/2022-es felnőtt csapatunk kerete!

  Kilenc távozó, hat érkező, egy fiatal, egy visszatérő

  Nagy mozgás lesz a legutóbbi szezont ezüstérmesként záró felnőtt csapatunk keretében, ami nyilván nem egészséges, és alapvetően nem is így terveztünk. Az élet azonban átírta a forgatókönyvet, derül ki a Kovács Tamás elnökkel készült interjúból.

   

  A távozók névsora elég hosszú, ráadásul több meghatározó játékos neve is rajta van. Búcsúzik Polics Timi, Gadányi Maja, Németh Orsi, Linder Luca, Bácsalmási Blanka, Acsai Sarolta, Takács Vivi és Vig Vivi is.

  Vig Vivi nem hagyja el a klubot, de a következő szezonban már csak a stáb tagja lesz: az ő feladata lesz a kapusok felkészítése. Gadányi Maja szeretett volna közelebb lenni a párjához, így az ország keleti felében találta meg magának azt az NB I. B-s csapatot, ahol ez a kívánsága teljesül. Németh Orsi a PEAC-nál folytatja, számára a legfontosabb, hogy minél többet védjen, erre pedig nálunk jövőre kevés esély lett volna. Takács Vivien is a PEAC-ba megy, mert a jövő évi tanulmányai nem teszik lehetővé, hogy rendszeresen rendelkezésünkre álljon felnőtt csapatunknál. Acsai szintén a PEAC-hoz igazol, Linder és Bácsalmási pedig abbahagyja az aktív játékot, mindketten a magánéletükre kívánnak jobban fókuszálni. Polics az NB I-es Dunaújváros játékosa lesz a következő szezonban, Hosszu Bogi pedig anyai örömök elé néz. Minden játékosunknak nagyon sok sikert kívánunk akár a pályán, akár a magánéletben!

  Sikerült mindenkit pótolni?

  Azt gondolom, össze tudtunk rakni egy olyan keretet, amelyben megvan a lehetőség egy kiváló eredmény elérésére! Kapus posztra két új érkezőnk lesz: a Vasastól Ferenczi Annamária jön hozzánk, aki 27 éves, NB I-es és külföldi első osztályú tapasztalattal is rendelkezik. Tóth Ivettet pedig Csurgóról szereztük meg, ő egy 22 éves, kiváló adottságokkal rendelkező, ambiciózus fiatal kapus.

  Ferenczi Annamária

  FB_IMG_1595609120216.jpg

  Tóth Ivett

  FB_IMG_1623963870670.jpg

  Hogy állunk a beállókat illetően?

  Ezen a poszton komoly gondban voltunk, mert olyan beállót kerestünk, aki képes 2-esben és 3-asban is védekezni. Hosszas keresés után találtuk meg a 23 éves Lengyel Leonettát, aki Kecskeméten játszott az előző szezonban. Legnagyobb sajnálatunkra tavasszal összeszedett egy komoly sérülést, így mindenképpen jó lett volna találni még valakit erre a posztra, hiszen Tobak Luca jelen állás szerint egyedül van. Két megoldás született ebben a helyzetben. Szabó Panna szerződést kapott a felnőtt keretben: adottságait tekintve kiváló beálló lehetne, de eddig átlövőként szerepelt. Sok munka vár a stábra, hogy ezen a poszton is hasznos tagja legyen a csapatnak. Miután a 2021/2022-es szezonban sok, harminc-harminckét tétmeccs vár a lányokra, a céljaink pedig most is komolyak, nagyon örültünk annak, hogy bejelentkezett hozzánk egy fiatal, junior válogatott beálló! A mindössze 21 éves Bánhidi Barbara a SZISE-NEKA együttesétől érkezik, egy évet már játszott az NB I-ben, így biztosan nagy hasznára lesz formálódó, ambíciókkal teli csapatunknak.

  Lengyel Leonetta

  Lengyel1.jpg

  Bánhidi Barbara

   

  Bánhidi_Barbara.jpeg

  Tapasztalt, mindig győzni akaró jobbszélsőt veszítettünk el Hosszu Bogi személyében. Kivel sikerült őt pótolni?

  Már a szezon közben kiderült, hogy Grénus Gréta is képes extra teljesítményre akár magasabb szinten is. De azt is látni kell, hogy azok a célok, amiket mi magunk elé tűztünk, nem engedik meg, hogy egy balkezes szélsővel menjünk neki a bajnokságnak. Azt gondolom, a Szombathelyről érkező Varga Niki személyében megfelelő játékossal sikerült pótolni Bogit. Nikinek több éves NB I-es tapasztalata van, és többször szerepelt már olyan NB I. B-s csapatban, amely kivívta az élvonalba jutást! A játék mellett edzői feladatokat is el fog látni, az U8-asokat kapja meg.

  Varga Nikolett

  Varga_háttér_nélkül.jpg

  Kapusok és beállók megvannak, balkezes is érkezik. Belső posztra is jön játékos?

  Ahogy korábban már bejelentettük, Kovács Védával hosszabbított az egyesület. Az egyik legjobb hír, hogy egy szezon kihagyás után Leitner Dorina újra teljes értékű munkát végez. Dodi a védelemben és a támadásban is nagyon hasznos játékos, még egy kis türelemre, időre szüksége van, hogy visszanyerje korábbi formáját. Ugyanakkor a már korábban említett magas mérkőzésszám miatt úgy éreztük, szükségünk van még egy belső emberre: Brettner Zsófi személyében találtuk meg azt a sportolót, aki mind elöl, mind hátul kimagasló teljesítményre képes. Az Egertől érkezik hozzánk, van már élvonalbeli tapasztalata, fiatal, és újra az NB I-ben akar játszani.

  Brettner Zsófia

  FB_IMG_1623938892362.jpg

  Mi lesz a célunk a következő szezonban?

  A cél az, hogy a csapat és az egyesület töretlenül fejlődjön szakmailag, gazdaságilag pedig tovább erősödjön. Ha ez megvalósul, akkor valószínűleg megvalósul a feljutás is az élvonalba!

   

  A Kozármisleny SE NB I. B-s felnőtt női kézilabdacsapatának 2021/2022-es kerete

  Kapusok: Ferenczi Annamária, Tóth Ivett

  Jobbszélsők: Grénus Gréta, Varga Nikolett

  Átlövők/irányítók: Brettner Zsófi, Halász Bernadett, Hornyák Bernadett, Kovács Véda, Leitner Dorina, Péter Panna, Szabó Panna, Scheffer Zsanett, Szemmelrock Dóra

  Beállók: Bánhidi Barbara, Lengyel Leonetta, Tobak Luca

  Balszélsők: Markovics Rebeka, Schäffer Éva

   

  Stáb

  Vezetőedző: Zdenko Kordi

  Edző: Vollár Dávid, Gyulay László

  Kapusedző: Vig Vivien

  Technikai vezető: Vollár Dávid

  Csapatorvos: dr. Kiss Andrea

  Masszőr: Kecskés Zsolt

  Csapatmenedzser: Kovács Tamás

   

  Az ifi csapatból hét játékos folyamatosan lehetőséget kap majd arra, hogy a felnőttekkel közös munkát végezzen: Wichmann Vivien (kapus), Imrei Nóra (balszélső), Köpösdi Zsófia (balszélső), Bréda Luca (átlövő), Őz Enikő (jobbszélső), Fledrich Dorina (beálló), Pocsay Eszter (átlövő).

  Az új játékosok bemutatkozó riportjai hamarosan felkerülnek weboldalunkra!

  Felnőtt csapatunk a felkészülést 2021.07.19-én hétfőn kezdi. A felkészülés alatt az edzések és edzőmeccsek mellett szurkolói ankétot is szervez egyesületünk vezetése. Ezekről részletesebben a bajnoki nyitányon számolunk be!

   

  Addig is mindenkinek további jó nyarat!

  #csakamisleny