KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Kovács Tamás: „Hatalmas büszkeséget érzek!” 2021.06.09. 00:00

  Lezárult a 2020/2021-es szezon mind felnőtt csapatunk, mind az utánpótlás számára. Hektikus egy éven vagyunk túl, amely során voltak sikereink és kudarcaink is – szerencsére előbbiből jóval több akadt! Egyesületünk elnökével, Kovács Tamással értékeltük a mögöttünk hagyott bajnoki idényt.

  Kovács Tamás: „Hatalmas büszkeséget érzek!”

  Az eredmények tekintetében egyértelműen története legjobb szezonját zárta felnőtt csapatunk! A bajnoki pontvadászatban felülmúltuk a 2018/2019-ben elért harmadik helyünket (a 2019/2020-as idény a koronavírus miatt félbeszakadt – akkor is a harmadik helyen álltunk), ezúttal ezüstérmesek lettünk. Emellett a Liga Kupában is előrébb léptünk egyet, hiszen legutóbb az elődöntőig jutottunk, most azonban beverekedtük magunkat a döntőbe, ahol az élvonalbeli Dunaújvárosi KKA-val küzdhettünk meg, s végül ebben a sorozatban is ezüstérmet szereztünk.

  csapat.jpg

  – Az első szó, ami eszembe jut erről a szezonról, a hektikus – fogalmazott Kovács Tamás. – Nagyon komolyan hullámvasutaztunk, voltak hullámhegyek és -völgyek is az idény során. Ugyanakkor nyugodtan kijelenthetem, hogy hatalmas büszkeséget érzek, ami a kollégáim munkájának és a játékosaink teljesítményének köszönhető. A hétvégén részt vettem az edzői licencszerző képzésen, és borzasztó jólesett, hogy rengetegen gratuláltak! Nem nekem szólt ez, hanem mindenkinek, aki a klubért dolgozott, a vezetőedzőtől kezdve az irodistákon át a szertárosig!

  Az eredmények, a két ezüstérem mellett természetesen elsősorban arra vagyunk büszkék, hogy a játékosaink egyénileg és csapatszinten is fejlődtek. A Liga Kupa-döntőn például abszolút látszott, hogy szezonhajrá ide vagy oda, egy élvonalbeli, egykori válogatottakkal megtűzdelt ellenféllel szemben sem vallottunk szégyent.

  – A szakmai előrelépés megkérdőjelezhetetlen! Nagyon szép dolgokat láttunk a Liga Kupa döntőkben, ahogy korábban a bajnoki mérkőzéseink többségén is. Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy szakmailag nem is egyet, hanem kettőt léptünk előre: soha ilyen közel nem voltunk még az NB I. B elejéhez, mint most, amiért nagy köszönet Zdenko Kordi vezetőedzőnek és a stáb többi tagjának is! Éppen ezért sajnálom is, hogy a nyáron túl nagy lesz a játékosmozgás. Jók az alapok, sokkal könnyebb dolgunk lenne, ha csak két–három új embert kellene beépítenünk, ehelyett hat új érkezőnk lesz.

  A felnőtt csapat mellett az utánpótlásban is kiváló munka zajlott, még ha ez nem is mutatkozhatott meg eredményekben – a koronavírus-járvány miatt ugyanis nem rendezték meg a bajnokságokat. Nagyon nehéz dolguk volt így edzőinknek, akik azonban ebben a helyzetben is bizonyították rátermettségüket.

  – Elképesztően kemény feladattal kellett megküzdeniük, hiszen úgy kellett fenntartaniuk a gyerekekben a motivációt, hogy nem voltak meccsek, csak edzés, edzés, edzés… Csodálatos munkát végeztek, bizonyították, hogy kiváló a pedagógiai érzékük, ugyanis ebben a helyzetben is extra magas volt az edzéslátogatottság, U15-től lefelé pedig nem hogy csökkent volna a létszám csapatainkban, hanem tovább nőtt! Leginkább a serdülők és az ifik sínylették meg ezt a szituációt, semmilyen versenyük nem volt november óta, de ennek ellenére becsülettel, jól dolgoztak, nagyon elégedett vagyok a munkájukkal.

  A szezon vége pedig nem csak a felnőtt csapat eredményei, helyezései miatt volt különösen örömteli a számunkra. Visszatérhettek a lelátóra szurkolóink – akik miatt ezt az egészet csináljuk! Jó volt látni, hogy a Liga Kupa döntőjének hazai felvonásán négyszázötvenen voltak ott a lelátón, köztük nagyon sok gyerek, korábbi és jelenlegi tanítványaink.

  – Mindent megteszünk azért, hogy a jövőben is sok szurkoló legyen kíváncsi a csapatunkra, sokakat csábítsunk ki a csarnokba. Legyen egy igazi családi program a kozármisleny kézilabdameccs! – tette hozzá Kovács Tamás.

  Mindenkinek köszönjük az egész éves munkáját, a szurkolóknak pedig azt, hogy akkor is szorítottak értünk, amikor nem lehettek ott a lelátón!

  Hajrá, Misleny!