KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Kozármisleny SE: kiváló szakmai munka, új irányvonal, nyitottság 2020.08.28. 00:00

  A kiváló szakmai munkának köszönhetően egyre népszerűbb a kézilabda Kozármislenyben: az utánpótlásbázist immár közel kétszáz gyerek alkotja. A klub – ahogy korábban, úgy most is – arra törekszik, hogy a környékbeli egyesületekkel remek kapcsolatot, gyümölcsöző együttműködést alakítson ki.

  Kozármisleny SE: kiváló szakmai munka, új irányvonal, nyitottság

  A kozármislenyi utánpótlás nem küzd létszámproblémákkal. Ennyire jó a híre az egyesületnek?

  A nálunk folyó kiváló szakmai munkának köszönhetően egyre több szülő keres bennünket a környékbeli egyesületektől azzal, hogy szeretnék, ha a gyerekük nálunk folytatná sportpályafutását. Ennek természetesen nagyon örülünk! – fogalmazott Kovács Tamás, a Kozármisleny SE elnöke. – Mindenki azonban nem tud nálunk, Kozármislenyben edzeni, épp ezért immár Pécsett, Szentlőrincen, Bólyban és Szederkényben is tartunk foglalkozásokat. Igyekszünk olyan megoldást találni, hogy lehetőleg mindenki a saját otthona, iskolája környéken tudjon edzeni: ennek érdekében saját buszokkal szállítjuk a gyerekeket. Emellett kiváló minőségű sportfelszerelésekkel látjuk el őket, és persze extra szakmai munkát nyújtunk.

  Ha már szakmai munka! Az utóbbi időszakban új irányba indult el az egyesület. Milyen irány ez?

  zdenko.jpgA neves horvát szakember, Zdenko Kordi mesteredző érkezésével letisztítjuk az eddigi rendszer hibáit. Ami jó volt, az megmarad, ami felesleges volt, az kikerül a rendszerből. A hangsúly az egyéneken, az egyéni képzésen lesz! Az a célunk, hogy ha elmegyünk valahova meccset játszani, akkor ne a mezünkön levő címerből lehessen tudni, hogy kik vagyunk, hanem a játékunkról legyünk felismerhetők. Legyen szó az U8-as csapatunk egyikéről, vagy éppen a felnőtt gárdánkról.

  Min múlik az új képzési irányvonal sikeressége?

  Elsősorban az edzőkön és a türelmen. A fő kérdés, hogy a nálunk dolgozó kollégák milyen gyorsan alkalmazkodnak az új elvekhez, milyen hamar értik meg, hogy egy-egy utánpótlás kupa vagy versenysorozat sikere nem azt jelenti, hogy ő ettől jó edző is. Minden korosztályban részletesen megfogalmazzuk azokat az elvárásokat az edzők felé, hogy pontosan mit kell megtanítaniuk a sportolóiknak. Ha húsz gyerekből húsz tudja az összes technikai, taktikai elemet, valamint a motorikus képességei is a korának megfelelő szinten vannak, akkor az edző kiválóan dolgozott, játékosa a következő osztályba léphet. Meggyőződésem, hogy ezzel a csapatsikerek is jönni fognak! A másik nagy kérdés a szülők türelme. Annak, aki a tizenegy éves gyermekétől csak azt tudja elfogadni, hogy ő legyen a gólkirály, minden tornán ő vigye haza a különdíjat és csapata végezzen az első helyen, annak csalódást fogunk okozni. Olyan képzést szeretnénk, ahol a gyermek boldog, ahol tanul, ahol fejlődik a kézilabda minden elemében, és nem utolsósorban mire fiatal felnőtt lesz, készen áll arra, hogy belépjen a felnőtt kézilabdázók világába. Ott legyen sikeres, ott legyen kiváló! Mi ehhez mindent meg tudunk adni.

  Táborok1.jpg

  Hol és hogyan lehet csatlakozni, kikre számítanak?

  Gyakorlatilag bárki jöhet. Azt azonban tudni kell, hogy a nálunk kézilabdázó gyerekek alapképességei nagyon jók, így bekerülni egy-egy korosztályos képzésbe mindig kezdeti nehézségekkel jár. Viszont aki türelmes, az utoléri a társakat. Tíz-tizenegy éves korig abszolút problémamentesen lehet csatlakozni, tizenkét-tizennégy évesen már szükség van valamilyen szintű sportolói alapképzettségre, míg tizenöt éves kor felett nálunk már csak azok tudnak érvényesülni, akik kiemelkedő képességekkel rendelkeznek, hiszen ezen korosztályokban a magyar első osztályban versenyzünk. Arra törekszünk, hogy a környékbeli tehetségeknek ne kelljen elmenniük messzire, s arra is van lehetőség, hogy hetente egy-két alkalommal eljöjjön hozzánk edzeni más egyesület játékosa. Ezzel is tudjuk segíteni a fejlődését, és a klubja is profitál ebből, hiszen lesz egy még képzettebb tanítványa. Siklós, Sellye és Hosszúhetény egyesületeivel már kialakítottunk egy ilyen rendszert vagy folyamatban van ennek megoldása, de nemrég a PSN Zrt. is megkeresett bennünket azzal a céllal, hogy alakítsunk ki együttműködést. Mi nyitottak vagyunk most is, ahogy korábban is!