KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Lányok, ez csillagos ötös! 2020.03.08. 00:00

  Nagyon magabiztos, hétgólos győzelmet arattunk Mohácson a baranyai rangadón – bár megannyi gonddal bajlódtunk, mindez nem látszott a pályán. Szép volt, lányok!

  Lányok, ez csillagos ötös!

  Zsinórban három vereséggel a hátunk mögött érkeztünk a baranyai rangadóhoz, ráadásul betegség és sérülés miatt több játékosunk is hiányzott – mindez nem sok jót ígért. Ugyanakkor jól látszott a lányokon, hogy erre a meccsre mindent félretettek, csak arra koncentráltak, hogy nyerjenek Mohácson, s ezzel megszakítsák a rossz sorozatot. Persze mindenki tisztában volt vele, hogy nem lesz ez könnyű, ugyanis a házigazdák a bentmaradásért vívnak élet-halál harcot.

  A két szurkolótábornak köszönhetően remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Spán góljára Hosszu és Markovics válaszolt, és gyakorlatilag innentől kezdve ki sem engedte kezéből a meccset csapatunk. Bár mindkét tábornak volt oka örömre, akadtak szép megoldások mindkét oldalon, ráadásul potyogtak a gólok, már az első félidőben érezhető volt, hogy a hosszabb kispad mellettünk szól. A gólpárbajból lányaink jöttek ki jobban, akik egy remek megoldással háromgólos előnyt harcoltak ki a szünetre.

  A második félidő elején aztán végleg eldőlt a meccs. Grénus kiváló védőmunkája mellett a többiek is nagyon koncentráltak védekezésben, Radochay pedig a „kötelezők” mellett több bravúrt is bemutatott. Emellett ott volt még Markovics! Szenzációsan játszott, megállíthatatlanul robogott folyamatosan a bal szélen, és rendre mattolta a hazaiak kapusát. A 40. perc környékén úgy tűnt, megvan a győzelem, hiszen öt góllal (17-22) vezettünk, ám ekkor támadásban megállt a tudomány, tizenkét percig nem tudtuk bevenni Nagy Tünde kapuját. Szerencsére hátul stabilak voltunk továbbra is, így Füzesi Ferenc csapata csak megközelíteni tudta lányainkat (20-22). A hosszú gólcsendet Polics átlövése törte meg, innentől kezdve pedig már nem volt kérdés, ki nyeri a baranyai rangadót. A végét okosan játszotta le csapatunk, amely magabiztos győzelmével továbbra is a harmadik helyen áll. Jövő szombaton a Vasast fogadjuk, ezen a meccsen a jelenlegi pozíciónk megtartása lesz a cél.

  Kovács Tamás: – Vig, Schäffer és Kozsán betegség, Péter Panna és Halmai sérülés miatt nem állt ezúttal rendelkezésünkre, Szemmelrock pedig nem edzett velünk a héten. Kedden Liga Kupát játszottunk… De jött ez a meccs, és láttam a lányokon, hogy tesznek erre az egészre! Radochay hetek óta nagyon magabiztos, Hosszu újra régi önmagát kezdi megmutatni, Grénus védőjátéka zseniális volt ma, Polics megállíthatatlan volt! Markovics pedig élete meccsét játszotta azzal a tudattal, hogy poszttársa, Schäffer lázasan fekszik otthon. És még sorolhatnám a jobbnál jobb teljesítményeket és megoldásokat. Ma igazi nagybetűs csapatként melóztunk. Gratulálok a lányoknak, köszönjük szurkolóinknak, hogy megint fantasztikus hangulatot teremtettek! Bízom benne, hogy a Mohács kiharcolja a bentmaradást, hiszen ezek a mérkőzések igazi kézilabdaünnepek. A nagy menetelés most nem ér véget, szombaton a Vasast fogadjuk, amely ellen van mit törleszteni. Végre egy hét, amikor kizárólag a soron következő ellenfélre koncentrálva készülhetünk. Remélem, hogy minden betegünk felépül, és hazai pályán visszavágunk az őszi vereségért.

   

  Mohácsi TE 1888–Kozármisleny SE 21-28 (15-18)

  Női kézilabda NB I. B Nyugati csoport. Vezette: Maródi István, Novák Péter.
  Kozármisleny SE: RADOCHAY – Hosszu 3, Hornyák 1, Halász 2, LINDER 1, POLICS 8, MARKOVICS 10. Csere: Németh (kapus), GRÉNUS 1, Szemmelrock 1, Réti, Leitner, Tóth T. 1, Kovács V.
  Vezetőedző: Kovács Tamás.

  Az eredmény alakulása. 10. perc: 3-5, 17. perc: 7-9, 25. perc: 13-13, 38. perc: 16-22, 50. perc: 20-22, 56. perc: 20-26.

  Hétméteresek: 7/6, ill. 4/4.

  Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

   

  További eredmények: Gárdony-Pázmánd NKK–DKKA U19 23-20, Vasas–Rinyamenti KC 30-22.