KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Már csak egy kell! 2019.04.08. 00:00

  Zsinórban ötödik győzelmét aratta felnőtt csapatunk, amely a második félidő elején döntötte el a Pénzügyőr elleni bajnokit.

  Már csak egy kell!

  Korai kelés ide, hosszú út oda, nem volt kérdés, hogy ki nyeri ezt a meccset. Kiváló hozzáállással ment bele csapatunk a mérkőzésbe. A védelem teljesen jól működött, Radochay kapuját sorra elkerülték a hazai átlövések. A Pénzügyőr agresszív nyitott védekezésére megtaláltuk a kulcsot, de az elején több lehetőség kihasználatlan maradt. A kezdeti előnyt hamar egalizálta Kovács Attila csapata, így a 15. percben jött a mislenyi időkérés.
  A hazaiak lendületét megállította ez, de nagyobb előnyre nem tudott szert tenni csapatunk, mert rendre jött egy-egy türelmetlen támadásvezetés. Az ezekből induló hazai ellentámadásokból pedig sok könnyű gólt kapott csapatunk.
  Az 29. percig nem is tudtak nagyobb előnyt szerezni Palotásék. Sőt, akkor már a Pénzügyőr vezetett. De nem adták fel a lányaink, és gyakorlatilag a félidő utolsó percében megfordították a meccset. Előbb Halász talált be, majd az utolsó másodpercekben Leitner kígyózott végig a pályán és kiszorított helyzetből állította be a félidei eredményt (14-15).
  A második félidő elején aztán eldőlt minden. Radochayt Vig váltotta a kapuban, a védelem tengelyében a Szemmelrock–Gulya páros kiválóan védekezett és ezúttal a kettesekben Leitner és Palotás is rendre hibára kényszerítette a hazai támadókat. A jó védekezésnek köszönhetően sikerült sok labdát szereznünk, amiből gyors támadásokat vezettünk. A hét perc alatt bemutatott 6-0-s széria gyakorlatilag eldöntötte a meccset.


  Szerencsére a lányok ekkor sem álltak meg. A védelem továbbra is jól muzsikált, míg elöl Halász előkészítő és gólerős játéka is sokszor állította megoldhatatlan feladat elé a hazai védelmet. A 43. percre már kilencgólos előnyt mutatott az eredményjelző. Kovács Tamás sorra küldte pályára játékosait, hogy mindenki kivehesse a részét a sikerből. Tóth Timi, Linder Luca, Péter Panna és a meccs utolsó szakaszában Németh Orsi is lehetőséget kapott. Ismét sok mindent elárul a csapat teljesítményéről, hogy tizenegy játékosnak sikerült gólt szerezni.
  Gratulálunk a CSAPATNAK, szép volt, lányok!
  Jöhet a Mohács elleni megyei rangadó!

  Nagyon büszke vagyok a lányokra! Nem kerestek kifogásokat, tették a dolgukat. Csapatként funkcionáltunk újra – kezdte értékelését vezetőedzőnk, Kovács Tamás. – Meg kellett tapasztalnunk, hogy az ellenfelünk támadó és védekező stílusához miképp alkalmazkodjunk. Sajnos erre elment egy félidő. A szünetben ezen tapasztalatokat átbeszéltük és negyedóra alatt eldöntöttük a meccset. Nagyon örülök, hogy mindenki lehetőséget tudott kapni, hogy tapasztalatokat szerezhessen. A jövőben ez még sokat fog érni. A célkitűzésünkhöz még kell egy pont, de a visszalévő három meccsen is győzni akarunk. Ennek szellemében fogunk tovább készülni! Köszönöm szurkolóinknak, hogy Budapestre is elkísértek bennünket. Velük még édesebb a siker.

   

  Pénzügyőr SE – Kozármisleny SE 28-32 (14-15)
  Női kézilabda NB I. B, Nyugati csoport. Vezette: Győri Á., Hódod D. Kozármisleny SE: Radochay – Grénus 3, SZEMMELROCK 1, HALÁSZ 6, GULYA 2, Palotás 6, Schäffer 2. Csere: Vig (kapus), Németh (kapus), Markovics 2, RAGONCSA 4, LEITNER 3, Péter P., Linder 1, Tóth T. 2.
  Vezetőedző: Kovács Tamás.

  Az eredmény alakulása. 10. perc: 1-4, 15. perc: 4-4, 22. perc: 8-10, 29. perc: 14-13, 37. perc: 14-21, 43. perc: 16-25, 56. perc: 24-28, 59. perc: 26-32.
  Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.
  Kiállítások: 10, ill. 6 perc.!