KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Még egy hétig dolgozunk 2020.06.12. 00:00

  Felmérésekkel kezdtünk, felmérésekkel zárunk – még egy hét, és jöhet a nyári szünet.

  Még egy hétig dolgozunk

  Mérkőzések ugyan nincsenek és már nem is lesznek ebben a szezonban, felnőtt csapatunk mégis gőzerővel dolgozik. Felmérésekkel kezdtük az utolsó szakaszt, s felmérésekkel is zárjuk majd – az eredmények alapján feketén-fehéren kiderül, milyen különbségek vannak a játékosaink között.

  A célunk az, hogy minél homogénebb legyen a társaság fizikailag és technikailag egyaránt – fogalmazott Kovács Tamás vezetőedző. – A koronavírus-járvány megjelenése után hét hétig home office-ban dolgoztunk, ami nem csak szinten tartást jelentett, hanem komoly fizikai felkészítést, a heti öt edzés ilyen formában is hatékonynak bizonyult. Ezt követően, miután a szabályok erre lehetőséget adtak, elkezdtünk közösen dolgozni: előbb a szabadban, aztán teremben. Hat hetet ölelt fel ez az időszak, amelynek jövő héten lesz vége. Felmérésekkel zárunk majd, s az ekkor kapott eredmények alapján állítjuk össze a lányok számára a nyári házi feladatokat.

  A szezon zárása tehát június 19-én lesz, majd ezt követően jöhet a nyári szünet. Egy hónapig pihenhetnek a lányok úgy, hogy közben természetesen el kell végezniük a személyekre szabott edzésmunkát – július 20-án pedig megkezdjük a felkészülést a következő idényre.

  A megszokott hét hetes felkészülés helyett ezúttal nyolcat terveztünk be, amely nagyjából megfelel egy NB I-es csapat munkájának. A kulcspontok a következők lesznek: egyhetes edzőtábor Algyőn, amelynek a végén megmérkőzünk a Békéscsabával. Ez várhatóan egy kiváló erőfelmérő, remek visszajelzés lesz számunkra azt illetően, hogy hol tartunk. Augusztus 29-én részt veszünk egy eszéki felkészülési tornán, ahol összecsapunk a házigazdákkal és a Bjelovarral is, továbbá a szeptember közepén esedékes bajnoki rajtig játszunk a Dunaújvárossal is. Erős csapatokkal találkozunk tehát, ami csakis az előnyünkre válhat, sokat profitálhatunk az ilyen meccsekből.

  Csapatunknak tökéletesen fel kell készülnie a következő idényre, mert ezúttal a legmagasabb pozícióban van a léc: meg kell nyerni a bajnokságot az NB I. B Nyugati csoportjában. Klubunk vezetősége úgy alakította a keretet, hogy alkalmas legyen a cél elérésére – jelenleg tizennégy mezőnyjátékossal és három kapussal számolhatunk, s ha találunk még egy olyan játékost, aki a tudásával a segítségünkre lehet, akkor számára még lenne hely a csapatban.