KOZÁRMISLENY SE

handball team

  „Meg szeretnénk nyerni a bajnokságot!” 2020.05.11. 00:00

  Sokra hivatott játékoskerettel vág majd neki NB I. B-s gárdánk a következő szezonnak: nem csak együtt tartottuk a csapatot, erősítettünk is. Vezetőedzőnk, Kovács Tamás szerint a célunk egyértelmű, meg szeretnénk nyerni a bajnokságot.

  „Meg szeretnénk nyerni a bajnokságot!”

  A felnőtt csapat milyen célokkal, milyen koncepcióval vág neki a következő bajnokságnak?

  Már ebben a szezonban is jelentős szakmai előrelépést értünk el. Sajnálom, hogy a bajnokság félbeszakadt, mert a tavasz sok lehetőséget tartogatott számunkra. De ezen már nem rágódunk. Idén viszont egyértelmű célt fogalmaztunk meg: szeretnénk megnyerni a bajnokságot! Olyan játékosállományt állítottunk össze, amelyről azt gondoljuk, hogy képes lehet erre.

  Milyen szempontok alapján kerestetek játékosokat?

  Olyanokat kerestünk, akiknek van NB I-es tapasztalatuk. Olyanokat, akik kötődnek valamilyen formában a térséghez, azon belül is Baranya megyéhez. Az is szempont volt, hogy tudjunk nekik munkát adni, mert kiscsapatról lévén szó, mi profi játékosokat nem tudunk foglalkoztatni. Olyan egyesületi modellünk van, ahol a felnőtt csapatban játszók nagyon nagy hányada dolgozik az egyesületben. Szempont lehetett az is, hogy Pécsre jöjjön az egyetemre. Mindezeket figyelembe véve alakítottuk ki a 2020/2021-es keretet.

  Nagy erősítés, hogy egyben maradt a keret. De gondolom, lesznek érkezők, s talán vannak távozók is. A szurkolók mindig ezeket a bejelentéseket várják a legnagyobb izgalommal.

  Óriási sikernek élem meg, hogy mindenkivel megtudtunk egyezni a folytatást illetően. Mindössze Tóth Timitől búcsúzunk, de vele ez már korábban tisztázva volt. A bajnoki cím eléréséhez azonban szükséges volt erősíteni. Létszám tekintetében is és játéktudásban is. A fenti szempontok figyelembe vételével sikerült újra megegyezni Gadányi Majával. Szombathelyen NB I-es tapasztalatokat gyűjtött, és amikor lehetőséget kapott, bizonyította, hogy megállja a helyét a legmagasabb osztályban is. Beálló posztra érkezik Tobak Luca. Csajkás Géza hosszúhetényi kollégánk egykori tanítványa a budapesti SZISE csapatából igazol hozzánk. Ugyaninnen jön a bonyhádi származású Scheffer Zsanett, aki a belső posztokon lesz hasznunkra. Zsüli (határozottan kérte, hogy így szólítsuk), az edzői pályán is elindul majd egyesületünk berkein belül, az egyik utánpótlás-csapatunknál fog dolgozni. Végül, de nem utolsósorban, tartjuk azt a koncepciót is, hogy a saját nevelésű utánpótlásunkból is felkerül egy sportoló. Idén Kovács Véda lép fel a felnőtt keretbe, akit már jól ismernek a szurkolóink, hiszen évek óta oszlopos tagja Gyulay Laci kollégám ifi csapatának. Úgy érezzük, eljött a pillanat, hogy szintet lépjen, és a felnőttek világában is megmutassa tehetségét.

  Ez egy igen bő és komoly keret. Nem lesztek sokan?

  Elsőre valójában annak tűnhet. De! Mintegy harminc tétmeccs és húsz felkészülési találkozó vár ránk. Számolnunk kell azzal is, hogy mindig van sérültünk. Péter Pannának még legalább fél év kell arra, hogy visszanyerje eredeti sportformáját a sérülése után. A félbeszakadt bajnokság nem tett jót Hornyák Bettinek sem, hiszen ő épp abban a félévben volt, amikor a forma visszanyerése volt a fő cél. Mindig van egy-egy beteg, vagy egyéb elfoglaltság miatt hiányzó, ezzel is számolni kell. Azt gondoltuk, hogy azokhoz a célokhoz, amelyeket magunk elé tettünk, muszáj ekkora kerettel nekivágni a szezonnak. És akkor még nem tudhatjuk, hogy ellenfeleink hogyan erősítenek!

   

  A 2020/2021-es szezon NB I. B-s felnőtt csapatának szakmai stábja és játékoskerete

  Szakmai igazgató: Zdenko Kordi

  Vezetőedző: Kovács Tamás

  Kapusedző/másodedző: Gyulay László

  Erőnléti edző: Vadász Ildikó

  Gyúró: Csonka Imre

  Gyógytornász: Klippel Vilmos

  Szakosztály-menedzser: Vollár Jenő

  Technikai vezető: Réb László, Vollár Dávid

  Kapusok: Németh Orsolya (1), Gadányi Maja (16), Radochay Beáta (23), Vig Vivien (69)

  Szélsők: Grénus Gréta (2), Schäffer Éva (3), Markovics Rebeka (5), Hosszu Boglárka (24)

  Beállók: Réti Klaudia (14), Tobak Luca (55), Linder Luca (88)

  Átlövők, irányítók: Kovács Véda (4), Halmai Pálma (10), Szemmelrock Dóra (11), Hornyák Bernadett (13), Polics Tímea (17), Halász Bernadett (20), Leitner Dorina (27), Scheffer Zsanett (37), Péter Panna (42)

  A stáb és a játékoskeret adva van tehát! Célok kitűzve! Csak már jönne a kezdés!