KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Megvan zsinórban a nyolcadik is! 2019.05.13. 00:00

  Győzelemmel búcsúztunk a szezontól és csodálatos szurkolóinktól: a Rinyamenti KC elleni hazai meccsen egy góllal, 23-22-re nyertünk – hogy aztán jöjjön az ünneplés.

  Megvan zsinórban a nyolcadik is!
  A nyolcadik győzelem zsinórban
  Ismét a végére maradt a csattanó
   
  Nyugodtan leírhatjuk: kár, hogy vége a bajnokságnak. Hogy miért? Egyszerűen csak azért, mert jó szórakozás Kozármislenybe kézilabdameccsre menni. Kiváló hangulat uralkodik a lelátón. A „B közép” adja az alaphangulatot, a rengeteg család a sok gyerekkel pedig figyeli a példaképeket, akik mára tényleg azzá váltak.
   
   
  Nem mindig megy a játék. Szombaton sem ment. De ez a csapat eszméletlenül tud küzdeni. Ahogy ők mondják: „egymásért és Mislenyért”!
   
  A Rinyamenti KC elleni meccs úgy zajlott, ahogy mostanában a meccseink zajlani szoktak. Gyenge védekezés, pontatlan támadójáték. Technikai hibák, eladott labdák. Az első negyedóra után jelentős hátrány.
   
  Aztán úgy folytatódott, ahogy szokott. Összeáll a védekezés, jön a kapusteljesítmény és felzárkózik a csapat. A félidőre már csak egy gól a hátrány.
   
  A második félidő általában mindig a miénk. Most is így volt. A vendégcsapat próbálta lassítani a játékot, hiszen az egyértelmű volt, hogy a hosszabb kispad mellettünk szól. Mi pedig türelmesen védekeztünk, majd próbáltunk tempót diktálni. A második félidőben már kevesebbet hibáztunk, de a kulcspillanatokban bele-bele csúszott egy-egy hiba, így folyamatosan futottunk az eredmény után.
   
  Komoly csata folyt a pályán. A vendégcsapat játékosai nem riadtak vissza a durvaságtól sem. Szerencsére a játékvezetők ezt nem toleráltak és rengeteg jogos kiállítással sújtották őket. A meccs után így is több játékosunkon megmaradtak a a küzdelem nyomai. De valószínűleg ezek a „harci” sebek hamar beforrnak, hiszen a végjáték és ezzel együtt a győzelem megint a mienk volt.
   
  Horváth Virginia (egykori játékosunk) hetest harcolt ki és kiállították róla Palotást. Balaskó értékesítette ezt a büntetőt. Emberhátrányban támadtunk. Jött az időkérés. Elhangzott a taktikai utasítás. Mentek a lányok. Polics egy az egyben megverte a védőjét, a labda kiment Grénusnak, aki bevitte és ezúttal Schäffernek passzolt, aki belőtte a ziccert: 23-22 ide. De ekkor meg volt vissza 20 másodperc.
   
  Jött is a nagyatádi csapat, és egy vendég időkérés. Részünkről egyszerű volt a tétel: 13 másodpercig nem engedhetjük kapura lőni a vendégeket. Emberhátrányban voltunk, így ez nem volt egyszerű feladat.
  Nagyatádi részről jött egy jó megoldás, a balszelső játékos beugrott ziccert lőni, de eközben ütközött szélsőnkkel, Grénussal. Jogos hétméteres és kiállítás.
  Ekkor 1 másodperc volt vissza.
  Jöhetett az időntúli hétméteres. Ezúttal is Balaskó állt a büntetővonal mögé, a kapuba viszont jött Németh Orsi. És ha már ott volt, egyszerűen megfogta a hetest...
   
  A csarnokban ismét hangrobbanás volt a lelátón, a pályán pedig kicsi a rakás játék kezdődött, hiszen a társak, edzők, mindenki Orsi nyakába ugrott!
  Méltó csattanóval zárult a szezon!
   
  Kovács Tamás: – Borzasztóan gyengén játszottunk, de arra az erős akaratra és küzdeni tudásra, ami hetek óta jellemzi a csapatot, nem találok szavakat. Ebben a szezonban megtanultunk valamit! Megtanultunk győzni! Szerintem ma rendesen megünnepeljük az idei teljesítményünket, hogy holnaptól már a következő szezonra készülhessünk. Gratulálok csapatomnak, köszönöm szurkolóinknak, hogy egész évben mellettünk álltak. És egy személyes megjegyzés: köszönöm feleségemnek és kisfiamnak a türelmüket és szeretetüket. Nélkülük nem jönnének a sikereink.
  – Sok minden kavarog most a fejemben, de egy dolog még eszembe jut: k....a jók vagyunk! – fogalmazta meg lényegre törően érzéseit vezetőedzőnk, Kovács Tamás.

  Sporttörténelmet írt csapatunk, hiszen az NB I.B-ben még sosem szerzett érmet – most viszont megkaparintották a bronzot lányaink.
  Hisszük, bízunk benne, hogy lesz ez még szebb is!
  Köszönjük szurkolóinknak ezt a felejthetetlen szezont!

   

   

  Kozármisleny SE – Rinyamenti KC 23-22 (11-12)
  Női kézilabda NB I. B, Nyugati csoport. Vezette: Kovács Gergő, Papp Béla András.
  Kozármisleny SE: Vig – Grénus 2, Gulya 2, Szemmelrock 1, Polics 7, Ragoncsa, Markovics. Csere: Radochay (kapus), Németh (kapus), Palotás 4, Halász 3, Schäffer 3, Péter P. 1, Linder, Tóth T., Leitner.
  Vezetőedző: Kovács Tamás.

  A Rinyamenti KC legjobb gólszerzői: Kovács D. 5, Magó 4, Horváth V. 3, Nagy R. 3, Balaskó 3.

  További eredmények: Szombathelyi KKA–Mohácsi TE 1888 27-21, Szombathelyi Haladás–DKKA U19 26-35, Pénzügyőr–Gárdony-Pázmánd 28-33.