KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Mentálisan erős csapatunk van! 2018.12.15. 00:00

  A harmadik helyen telelünk!

  Mentálisan erős csapatunk van!
  – Ha összességében nézzük, nem nagyon lehet hiányérzete, elvégre az előző szezonban negyedik helyen végzett a csapat, most pedig a harmadik helyen áll.
  Kétségtelen, nem maradt bennem sok hiányérzet az ősz kapcsán – fogalmazott vezetőedzőnk, Kovács Tamás. – Ha csupán a meccsekre hegyezem ki, akkor két bajnoki miatt nem lehetek teljesen elégedett: a NEKA elleni hazai és a Rinyamenti KC elleni idegenbeli mérkőzéseken elhullajtott három pont hiányzik. Előbbivel szemben nem tudtuk azt játszani, amit tudunk, s úgy éreztem, ellenfelünk jobban akarta a győzelmet. Nagyatádon pedig annyi butaságot követtünk el az első félidőben, hogy végül az egy pontnak is örülnünk kellett. A további két vereségünk kapcsán érdemes elmondani, hogy bár Szombathelyen, az éllovas otthonában kikaptunk, de jó meccset játszottunk, jól kézilabdáztunk, míg az ETO elleni bajnokin a körülmények áldozatai voltunk. Néhány nappal előtte játszottunk a Vasassal kupameccset, amelyen ráadásul megsérült Hosszu Bogi. Az biztos, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között, mint amennyit az a súlyos vereség sugall.
  – A dobogós helyezés azért is megbecsülendő, mert nem volt ez egy könnyű fél év, nem volt minden rózsaszín.
  Komoly nehézségeink voltak a háttérben, amelyek miatt például Dajka Bettina mégsem maradhatott nálunk. Ehhez jött még az, hogy rengeteg sérüléssel kellett megküzdenünk. Pozitívum, hogy mindezek ellenére stabilan együtt maradtunk, mentálisan erősek voltunk, és én erre nagyon büszke vagyok! Több olyan meccsünk is volt, amelyeken hátrányba kerültünk, de képesek voltunk kimászni a gödörből és fordítani. A fentebb említett Győri ETO elleni bajnoki volt egyébként a mélypont.
   
  én3.jpg
  – Miben léptek előre az előző idényhez képest?
  Védekezésben mindenképpen, amit jól mutat a kapott góljaink száma is. Kevés kiállítást kapunk, pedig megvan bennünk a kellő agresszivitás, és ez jó. A kapusteljesítmény és a támadójáték átlagos volt, ezekben azért lehet továbblépni. A lőtt gólok tekintetében jól indultunk, de aztán volt egy kis megingás. Úgy érzem, elfáradtunk a szezon végére, s már nem tudtuk azt a tempót diktálni, amit korábban. Fizikálisan és fejben is kimerült a társaság.
  – Az új játékosok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket?
  Gulya Krisztinának és Polics Tímeának is vezérszerepet szántunk, s ennek megfelelően teljesítettek. Emellett fontos kiemelnem, hogy több fiatalnak is adtam lehetőséget, s meghálálták a bizalmat, téthelyzetben is bizonyították, lehet rájuk számítani. Egyelőre persze sakkoznunk kell a szerepeltetésükkel, hiszen az NB II.-ben is játszanak. Mindenesetre már most azon gondolkodom, hogy ha jövőre lesz olyan poszt, ahol erősítenünk kell, nem külsőst keresünk, hanem egy saját tehetséggel oldjuk meg a helyzetet.
  – Meg lehet tartani a harmadik helyet? Először szerezne érmet a csapat az NB I. B-ben, ami nagy durranás lenne.
  A célunk most már az, hogy megtartsuk a harmadik helyet. A helyezést illetően valóban ez lenne az eddigi legnagyobb sikerünk. Az előző idényben szereztük eddig a legtöbb pontot, azt a csúcsot most nem tudjuk megdönteni, hiszen kevesebb meccsünk lesz. A bronzéremre van is reális esélyünk: jön majd hozzánk tavasszal a negyedik helyezett Győr, ez kulcsmeccs lesz. Továbbá fogadjuk az éllovas Szombathelyt is, meg kellene vernünk. Igaz, hogy eddig senkitől sem kaptak ki, de azért nem verhetetlenek.
  – Ami nagyon örömteli volt, hogy a szurkolók továbbra is ott vannak a csapat mellett, fantasztikus hangulatot teremtenek. S mintha nőtt volna a nézőszám.
   
  én5.jpg
  Valóban így van, tovább nőtt a nézőszámunk, nincsenek már százfős meccseink. Nagyon örülünk ennek, hiszen ez az egyik legfontosabb célunk: jöjjön ki minél több család, minél több gyerek a csarnokba, érezzék jól magukat. Szeretnénk, ha tartalmas, élvezetes programot, jó szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget jelentenének a mérkőzéseink. És persze valóban van egy csodálatos szurkolótáborunk, egy kemény magunk, akik nagyon sokat jelentenek számunkra, s akikre nagyon sokat segítenek, nem csak a hazai meccseken, hanem idegenben is.
  – Tavasszal sem fognak unatkozni a drukkerek, jó kis meccsek lesznek Mislenyben!
  Játszunk majd hazai pályán a Szombathellyel, a Moháccsal és a Győrrel is, vagyis lesz három rangadónk. Reméljük, hogy továbbra is sokan lesznek ránk kíváncsiak, sokan támogatnak mad bennünket a lelátóról. A Vác elleni kupameccsünk jelentette egyébként a csúcsot, akkor hatszázan voltak a csarnokban – ebből is látszik, hogy lenne igény Baranyában egy NB I.-es női csapatra.