KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Mérföldkövek egyesületünk életében 2019.09.29. 00:00

  Szerdán sportegyesületünk vendége volt dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, valamint dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő. Mindketten hangsúlyozták a klubnál tapasztalható magas színvonalú munkát, az eredményességet, a hitelességet – ennek kapcsán érdemes feleleveníteni, honnan hová jutottunk.

  Mérföldkövek egyesületünk életében

  Klubunk tegnap ünnepelte 30. születésnapját, 1989. október 9-én jegyezték be. Nem véletlen, hogy most tartottuk meg a hagyományos Sportbált, amellyel méltóképpen ünnepeltük meg ezt a jeles évfordulót.

  A Kozármisleny SE elnöke, az NB I. B-s női kézilabdacsapat vezetőedzője, Kovács Tamás 25 éve dolgozik már az egyesületnél. Amikor 1994-ben csatlakozott, a megye I.-ben szerepelt a csapat Borsi Péter vezetésével, volt 12–13 játékosa, ő pedig kapott hat kislányt, hogy foglalkozzon velük. Amikor megjegyezte, hogy egy csapat hét játékosból áll, azt a választ kapta, hogy neki épp az a feladata, hogy minél többen legyenek, minél több gyereket megnyerjen a sportágnak. Bár akkor még nem volt sportcsarnok, októberre már huszonvalahányan voltak...

  Jelentős mérföldkő volt az egyesületünk életében, amikor a felnőtt csapat feljutott az NB II.-be – amiért nagy köszönet jár utólag is az akkori elnöknek, Preisz Istvánnak. Sportcsarnok híján Pécsre kellett vinni a meccseket, ami nyilván nem volt egy szerencsés megoldás, de így is jól működött minden. Ennek köszönhetően a hét év alatt kétszer is megnyerte a bajnokságot a Kozármisleny, s másodszorra, 2007-ben el is tudta vállalni a feljutást az NB I. B-be.

  A sportcsarnok is ekkor készült el, köszönhetően az akkori városvezetésnek és Feleki Attilának, s itt új otthonra leltek kéziseink. Beindult a tudatos utánpótlásnevelő munka is 2009-től, az első fecske az 1996-os korosztály volt.

  Amire nagyon büszke lehet egyesületünk, hogy innentől kezdve minden évben volt utánpótláscsapatunk valamelyik korosztály országos döntőjében!

  A 2018/2019-es szezon végére pedig kicsúcsosodott minden: az NB I. B-ben története legjobb eredményét érte el a felnőtt csapatunk, bronzérmes lett (a keretben több saját nevelésű játékossal). Emellett az összes versenyeztetett utánpótlás korosztályban az I. osztályban pallérozódik a Kozármisleny SE csapata, amit bizony nagyon kevés klub mondhat el magáról hazánkban – olyan illusztris társaságban vagyunk, ahol többek között a Fradi, a Dunaújváros, vagy éppen a Győr szerepel.

  Az eredmények mellett pedig a létszámra is nagyon büszke lehet egyesületünk! Az aktív, igazolt játékosok száma ugyanis megközelíti a 200-at, s csak azért nem vagyunk többen, mert egész egyszerűen nincs több hely, nem tudunk hol foglalkozni még több fiatallal. Pedig igény lenne rá, épp ezért örülünk nagyon annak, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség is teljes mellszélességgel támogatja egy új kézilabda munkacsarnok megépítésének lehetőségét Kozármislenyben.