KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Mérföldkövek egyesületünk életében (2.rész) 2019.10.02. 00:00

  Folyamatosan szélesítjük az alapokat

  Mérföldkövek egyesületünk életében (2.rész)

  Egyesületünk nem csak a dél-dunántúli régióban tölt be meghatározó szerepet, hanem országos szinten is a legjobbak között jegyzik az utánpótlásnevelés terén. Az utóbbi években rengeteget fejlődtünk, és még messze nem vagyunk a végállomáson.

   

  A Kozármisleny SE-ben jelenleg közel kétszázan kézilabdáznak igazolt sportolóként. Felettébb eredményesen: hosszú ideje minden évben érdekeltek vagyunk valamelyik korosztály országos döntőjében, s a legutóbbi szezonban az összes versenyeztetett utánpótlás korosztályban az I. osztályban szerepeltek a csapataink.

  Ezt nagyon tudatos munkával sikerült elérnünk. - veszi át a szót Kovács Tamás. 1994-ben 6-7 kislánnyal kezdtük az utánpótlást. Az iskola kistermében és a betonos kézilabdapályán tudtunk edzeni. Nagyon sokáig korlátozottak voltak a lehetőségeink. 2007 hozott jelentős változást. A sportcsarnok átadása megteremtette a lehetőséget, hogy egymásra épített utánpótlás rendszert alakítsunk ki. 2014-ben a Győri AUDI ETO KC-val kötött szakmai megállapodásnak köszönhetően jelentősen megnőtt a létszámunk. Az addigi 80-90 fő előbb 140-150 főre emelkedett. 2014 után évente 10-15 játkossal növekedtünk, így már elértük a 200-as létszámot.

  A közel kétszázas létszámnál természetesen nem szeretnénk megállni, célunk, hogy tovább bővítsük. Ugyanakkor be kellett látnunk, hogy erre jelen pillanatban helyben nincs esély, a kozármislenyi sportcsarnok befogadóképessége ugyanis véges, egyszerűen nem tudnánk több gyerekkel foglalkozni – épp ezért van égető szükségünk a munkacsarnokra.

  Pár évvel ezelőtt azonban felismertük, hogy nem csak a helyi, kozármislenyi gyerekekből kell és lehet meríteni. Miután a bázist szerettük volna tovább szélesíteni, megkerestünk olyan településeket, ahol fogékonyak a sportágra – vagy azért, mert van hagyománya a kézilabdázásnak, vagy pusztán azért, mert a helyi testnevelő tanár, iskolaigazgató szimpatizál vele.

  Így jutottunk el Bólyba, Szentlőrincre, Pécsre, ahol egyesületünk segítségével, szakmai felügyelete mellett zajlik az utánpótlásnevelés, a gyerekek képzése – fogalmazott Kovács Tamás, a Kozármisleny SE elnöke. – Továbbá épp most kezdenek el dolgozni kilenc kisgyerekkel Szederkényben, ahol a célunk az, hogy ezt a létszámot a későbbiekben tovább bővítsük. Pécsi helyszínen - A Koch Valéria Iskolaközpontba pedig várjuk a pécsiek jelentkezést (külsősök is jöhetnek). Továbbá nagyon örülünk annak, hogy partneri kapcsolatot alakítottunk ki Sellyével, Harkánnyal, a PSN Zrt.-vel és a PEAC-cal is.

  A szélesedő bázisnak, kapcsolati hálónak, nem mellesleg a remek eredményeknek köszönhetően egyesületünk egyre nagyobb területen viszi jó hírét városunknak – azért dolgozunk, hogy ez a jövőben is így legyen, s a Kozármisleny SE továbbra is a megye, a régió meghatározó klubja maradjon.

  Kozármisleny SE várja azon 2010-2011-2012-2013-ban született lányok jelentkezést, akik szeretnének megismerkedni a kézilabdázás alapjaival, akik szeretnének részesei lenne a rengeteg élménynék, eredménynek! Az egyesület várja Bóly, Szentlőrinc, Szederkény és Pécs településeken a jelentkezőket!

  Az edzésekről további részletekért érdeklőni lehet a 06 30 822 05 85-ös telefonszámon vagy a ksehandballup@gmail.com e-mail címen.