KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Mindenkinek jót tett a pihenő 2020.01.05. 00:00

  Két–három hetes szünet után ismét edzésbe állt felnőtt csapatunk: mindenkinek jót tett a pihenő, kellett egy kis idő arra, hogy feltöltődjenek a lányok. A felkészülési időszak érdekessége az lesz, hogy jobbára tétmeccsekkel hangolunk a február eleji bajnoki rajtra.

  Mindenkinek jót tett a pihenő

  Némi csalódással kezdődött az első idei edzés a lányok számára – elmaradt ugyanis a megszokott foci. Nyugodtan elárulhatjuk: Kovács Tamás vezetőedzőnk talál majd megfelelő időpontot, amikor a futball-labda is előkerülhet, s mindenki megmutathatja, mit tud lábbal.

  – Két–három hetes pihenőnk volt – mondta Kovács Tamás. – Szükség volt erre, kellett ennyi idő ahhoz, hogy feltöltődjenek a lányok: július végétől folyamatosan nyomtuk a munkát.

  S nyomjuk csütörtök óta is, ekkor tartottuk meg idei első edzésünket. Muszáj volt gyorsan visszarázódni a megszokott kerékvágásba, mert nem sokat lacafacázunk, jövő hét szerdán (január 8., 18.45) már a ZRK Osijek csapatát fogadjuk felkészülési mérkőzésen. Leendő ellenfelünk a horvát első osztály tagja, vagyis biztosan hasznos lesz ez a találkozó – amelyre természetesen várjuk szurkolóinkat. Ezt követően folytatódik a munka, majd nem sokkal később már jön az első tétmeccs.

  – A felkészülési időszak érdekessége az lesz, hogy jobbára tétmeccsekkel hangolunk a bajnoki rajtra: a hatból négy ugyanis Liga Kupa-összecsapás lesz. Számunkra ez a sorozat is fontos, tovább szeretnénk jutni a csoportunkból. Az előttünk álló öt hónapot egyébként három részre osztottam. Az első a bajnoki rajtig, vagyis a Dorog elleni összecsapásig tart, a második a Vasas elleni mérkőzéssel zárul március közepén, a harmadik pedig a bajnokság végén fejeződik be. A Vasas elleni találkozót követően három hetes szünet lesz, amelyet fel kell használnunk arra, hogy összegezzük az addigi tapasztalatokat, illetve fizikálisan felkészüljünk a hajrára.

  Csapatunk keretében nem lesz változás, azokkal folytatjuk tavasszal, akikkel abbahagytuk ősszel. Pontosabban: sokat jelenthet, hogy számíthatunk már junior világbajnok irányítónkra, Hornyák Bernadettre, aki vállműtétje után mostanra épül fel teljesen.

  – Az első edzésünkön a kilencven percből hatvan–hatvanötön részt vett a közös munkában, majd szombaton már hetven–nyolcvan százalékosan edzett. Nagyon bizakodó vagyok vele kapcsolatban! Sajnos Péter Pannára nem számíthatunk tavasszal, s egyelőre kérdéses, hogy mikor térhet vissza Halmai Pálma, aki december elején kézközépcsont-törést szenvedett.

  Csapatunk első Liga Kupa-meccsére január 18-án, szombaton kerül sor, amikor a NEKA együttesét fogadjuk, az első bajnokit pedig február 8-án Dorogon játsszuk. Minden mérkőzésünkre sok szeretettel várjuk szurkolóinkat, nélkülük biztosan nem érhetjük el célunkat: ebben a szezonban is a dobogón szeretnénk végezni!