KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Nagyon jól bírták a terhelést 2018.06.08. 00:00

  Nagyon sok örömet szerzett szurkolóinknak U21-es csapatunk: tizenhárom győzelmet aratott az NB II. Dél-nyugati csoportjában, ennek köszönhetően pedig bronzéremmel zárta a szezont.

  Nagyon jól bírták a terhelést

  Nem sokan gondolták volna, hogy a végén érmesek lesznek a lányok, mert nem így indultak neki az idénynek. Aztán szép lassan változtak a célok, a vágyak, látva azt, hogy egyre több győzelem szerepel a csapat neve mellett. Amikor pedig az utolsó fordulóban a második helyezett NEKA U21 látogatott hozzánk, s volt esély az előzésre, már mindenki azért drukkolt, hogy ezüstérmesek legyenek a lányok.

  Ez végül nem jött össze, ezzel együtt remek szezont zárt csapatunk. A harmadik hely, a húsz meccsen megszerzett huszonhat pont önmagáért beszél.
  A szezon előtti célkitűzésünk az volt, hogy maradjunk bent, ehhez képest harmadikak lettünk – mondta Gyulay László edző. – Azért voltunk ilyen óvatosak, mert nem tudtuk, hogy a gyerekek mennyire bírják majd a kettős terhelést: az NB II. mellett ugyanis játszottak az ifi I. osztályban is.
  Amint az eredményből kiderült, jól bírták a terhelést. A két bajnokságnak köszönhetően pedig rengeteget fejlődtek mind egyéni, mind csapatszinten.
  Ez a legfontosabb! Nem az eredmény az elsődleges, hanem az, hogy előrelépjenek, fejlődjenek ezek a tizenöt–tizennyolc éves fiatalok. Erre ez a szezon tökéletes volt.

  Az első helyen végül a Dunaújváros U21-es csapata végzett, amely Gyulay szerint kiemelkedett a mezőnyből, s ezt támasztja alá, hogy mindössze egyszer kapott ki, s tizennyolcszor győzött. A második a NEKA U21 lett, amely mindössze három ponttal előzött meg minket.
  A legeredményesebb játékosunk Leitner Dorina volt, aki húsz meccsen 88 gólt szerzett – ezzel a tizenharmadik helyen végzett a góllövőlistán. Utána Zeba Lucija (84 találat), majd Kovács Véda (73) következett.
  A bronzérmes csapat tagjai: Acsai Sarolta, Bocskor Anna, Büki Angyalka, Fekete Alexandra, Fledrich Dorina, Humel Lucija, Kovács Véda, Lazic Vanja, Leitner Dorina, Markovics Rebeka, Menyhei Csenge, Menyhei Réka, Papp Virginia, Pocsay Eszter, Réti Klaudia, Schuszter Nikolett, Schweitzer Laura, Szabó Bernadett, Szöllősi Dalma, Takács Vivien, Vaskó Júlia, Vukmann Viktória, Zeba Lucija, Zente Edina. Edző: Gyulay László.