KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Nagyon pozitív őszt zártak 2018.01.10. 00:00

  A sportágat egyre jobban szeretik, nyomon követhető a fejlődésük, ráadásul egyre inkább kötődnek az egyesületünkhöz – ezúttal az U8-as és U9-es csapatunk őszi szezonját értékeljük.

  Nagyon pozitív őszt zártak

   

  • Az U8-as és az U9-es csapatom is nyár végén kezdte el a felkészülést együtt, egy egyhetes napközis tábor keretében – kezdte értékelését Kovácsné Bareith Judit, a két csapat edzője. – Szeptembertől a két korcsoport már külön dolgozik, mindkettőnek három-három edzése van. A lányok legtöbbje már nagycsoportos kora óta velem dolgozik, így a kezdetektől láthatom, hogy szeretik meg a rendszeres mozgást, hogy sajátítják el az alapokat, hogy indulnak el azon az úton, hogy jó sportoló váljék belőlük.

  Ezeknél a korosztályoknál nincs semmiféle eredménykényszer, a hangsúly csakis a képzésen van. Fontos az alapok pontos elsajátítása, hiszen a játékosok erre tudnak majd a későbbiekben építeni. A mérkőzéseken való részvétel is fontos szerepet játszik a fejlődésükben, így lehetőség szerint nem csak a Magyar Kézilabda Szövetség által a saját korosztályuknak megrendezett játéknapokon veszünk részt, hanem mindenki egy korosztállyal feljebb is játszik, valamint különböző tornákra is benevezzük őket.

  • Ősszel Dunaújvárosban jártunk, az Üstökös-kupán, ahol rendkívül jól szerepelt mindhárom csapatom. Ez is egy pozitív visszajelzés volt, hogy jó úton haladunk.

  Az sem mellékes, hogy a lányok az egyesülethez is egyre jobban kötődnek, a felnőtt mérkőzésekre szép számban látogatnak ki, s bizony már példaképeik is vannak. Összességében tehát elmondható, hogy ez a két korosztályunk is nagyon pozitív őszt zárt, s Kovácsné Bareith Judit reméli, hogy a második félév is hasonlóan alakul.