KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Nagyon várja már az új kihívást 2017.07.17. 00:00

  Új kapusedző érkezik egyesületünkhöz, Dányi István legutóbb a Győri Audi ETO KC utánpótlásában dolgozott.
  Nagyon várja már az új kihívást
  Az biztos, hogy nagyon szereti a munkáját. Az utóbbi hetekben is kapusokkal foglalkozott: öt éve szervez kapustábort, amely ezúttal négy hétig tartott, hármat Budapesten, egyet Balatonbogláron töltött a több mint ötven játékos. Megesett, hogy a házában tizenhárom gyerek lakott egyszerre – valószínűleg egyetlen szabad perce sem volt ebben az időszakban.
  Nem sok lesz majd a közelgő szezon során sem, igaz, akkor már a Kozármisleny sikereiért kell dolgoznia. Egyesületünk ugyanis megegyezett a 46 éves szakemberrel, aki hét évig a PLER-nél dolgozott férfi vonalon, legutóbb két évig a Győri Audi ETO KC utánpótlásában volt kapusedző, s ezzel párhuzamosan vitte az általa alapított budapesti utánpótlásnevelő klubot, a MALÉV SC-t, amelynek csapataival rendre szép sikereket ért el. Nyolc korosztállyal foglalkozott, s három csapatnak volt a vezetőedzője – nem kérdés, nincs híján a tapasztalatnak és a szakmai, pedagógiai tudásnak.
  – Nagyon várom már az új kihívást! – mondta Dányi István. – Évek óta látom a kozármislenyi klub teljesítményét, nagyon tetszik a fejlődés, látom a jövőt, az NB I.-es lehetőséget. Ez az egyik legdinamikusabban fejlődő egyesület, és a statisztikák alapján Magyarország harmadik legeredményesebb utánpótlásnevelő műhelye női vonalon. Leendő kollégáim is nagyon szimpatikusak, nagyra tartom a szakmai tudásukat. Tanulni akarok továbbra is, egyben én is tovább akarom adni a tudásomat.
  A szakember nem fog ingázni, úgy nem is lehetne megoldani a munkáját, hanem Kozármislenybe költözik. Nem kevés feladattal kell majd megbirkóznia: ellátja a felnőtt csapat (itt Vig Viviennel közösen) és a teljes utánpótlás kapusedzői teendőit, továbbá ő lesz az U13-as kiemelt korosztály vezetőedzője is. Nem fog unatkozni.
  – Három évvel ezelőtt, Vártok Ákos érkezésével igen komolyat léptünk előre a kapusképzés terén – fogalmazott egyesületünk elnöke, Kovács Tamás. – Ákos távozása után azonban ezt a feladatot nem tudtuk megoldani, mert nem találtunk megfelelő szakembert. István képben volt, de feladatai akkor még nem engedték meg neki a váltást. Az idei tavasz végén azonban találtunk közös nevezőt, így egymás kezébe csaptunk. Nagyon fontos szempont volt, hogy ő is egységben, szervezetben gondolkodik. Első kérése is az volt, hogy a kapusok képzését egyesületi szinten alakíthassa ki U7-től felnőttig! A másik fontos tényező, hogy az elmúlt hat évben Budapesten olyan környezetben alkotott, mint amilyen a miénk. Felépített egy szakosztályt, közben vitt egy csapatot, amellyel rendre bejutott az országos döntőkbe, így adta magát, hogy ő ne csak a kapusokkal foglalkozzon, hanem vigyen egy csapatot is. Meggyőződésem, hogy kiváló szakemberrel erősödött a szakmai stábunk.
  Akinek természetesen sok sikert kívánunk munkájához!
  K. Mayer András
  Sportrovatvezető