KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Nehéz lesz innen felállni 2019.03.04. 00:00

  Súlyos vereséget szenvedett felnőtt csapatunk a NEKA otthonában: sajnos szinte minden játékosunk mélyen a tudása alatt teljesített.

  Nehéz lesz innen felállni
  Úgy indult a meccs, hogy már a bemelegítés előtt hátrányba kerültünk. Csapatunk meghatározó játékosa, Halász Bernadett ugyanis mégsem tudta vállalni a játékot, mert ismét belázasodott. Hasi hiánya pedig már a mérkőzés első perceiben érezhető volt. A helyén pályára lépő fiatal Péter Panna még nem tudta elviselni a terhet, és ami a legnagyobb baj volt, hogy a rutinos társaik is követték őt ebben.
  Ahelyett, hogy türelmes, nyugodt játékot produkáltak volna lányaink, kapkodó, pontatlan, sok hibával tarkított támadójátékot láthattak a nézők. Emellé párosult egy majdnem fegyelmezett védelem. A hangsúly a majdnem szón van. Hiszen az utolsó pillanatokban mindig volt egy játékosunk, aki fegyelmezetlenségével megtette azt a szívességet a hazai csapatnak, hogy gólt lőhessen.
  Az első játékrészben talán csak Ragoncsa beállós góljai voltak értékelhetőek, de sajnos más jót nem tudunk elmondani erről az etapról. A félidő derekán volt egy időszak, amikor volt lehetőségünk a felzárkózásra, ekkor ugyanis fegyelmezettebbek és pontosabban voltunk hátul. De sikerült tennünk arról, hogy ne legyen izgalmas a meccs, hiszen a támadásokban gyermekbajnokság szintjén tapasztalható hibák tömegét vétettük.
  A második félidőben aztán megpróbáltunk mindent. Játszottunk két beállóval, próbálkoztunk emberfogásos védekezéssel, 5:1-es területvédekezéssel, de ma semmi nem jött össze. A kegyelemdöfést pedig Péter Panna elvesztése jelentette. Fiatal irányítónk olyan szerencsétlenül ütközött, hogy egy pillanatra még az eszméletét is elvesztette. A gyors beavatkozásnak köszönhetően nagyobb baj szerencsére nem történt, de Panna már nem térhetett vissza. Ebben az időszakban a balszélen Markovics és a kapuban Németh Orsi nyújtott olyan teljesítményt, ami ezen a szinten elfogadható. A többiek mélyen tudásuk alatt voltak.
  Az eredmény egy súlyos vereség lett. Lesz dolga a szakmai stábnak, hogy rendbeszedje a csapatot, hiszen legközelebb hazai pályán csak a győzelem lesz az elfogadható.

  - Csalódott vagyok. Amit ma műveltünk, az kabaréba illő – kezdte értékelését vezetőedzőnk, Kovács Tamás. – Én vagyok ennek a csapatnak a vezetőedzője, ezért a felelősség elsősorban engem terhel, de ez nem menti fel a lányokat. Alaposan végig kell gondolnom, hogy miképp legyen a tavaszi folytatás. Lehet, hogy a célokat is át kell fogalmaznom? Ezzel a teljesítménnyel és a második félidőre elvesztett motivációval mi nem vagyunk érdemesek a harmadik helyre. Tudom, hogy ez kemény kritika, de szembe kell néznünk a hibáinkkal annak érdekében, hogy közösen tudjunk visszatérni a helyes útra. Bőven van tennivalónk!

  NEKA – Kozármisleny SE 33-20 (15-9)
  Női kézilabda NB I. B, Nyugati csoport. Vezette: Buday-Bock, Rácz.
  Kozármisleny SE: Radochay – Grénus 1, Gulya 2, Szemmelrock, Polics 5, Ragoncsa 2, Schäffer 2. Csere: Németh (kapus), Vig (kapus), Palotás 3, Markovics 2, Leitner 1, Linder 1, Tóth T. 1, Péter P.
  Vezetőedző: Kovács Tamás.
  Az eredmény alakulása. 7. perc: 3-1, 15. perc: 7-3, 21. perc: 10-7, 27. perc: 12-9, 35. perc: 17-10, 49. perc: 25-17, 53. perc: 31-17.
  Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.
  Kiállítások: 8, ill. 6 perc.