KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Nehéz szívvel váltott, de nagyon jól érzi magát 2020.04.24. 00:00

  A magunk mögött hagyott szezonban már Györfi Erika is erősítette szakmai stábunkat, a korábbi NB I.-es játékos az U8-as korosztályt irányítja. Nagyon sokat adtak neki a gyerekek, az egyesületnél végzett munka, miként ő is nagyon sokat adott a klubnak az utóbbi néhány hónapban. Úgy tűnik, jól egymásra találtunk.

  Nehéz szívvel váltott, de nagyon jól érzi magát

  Győri származású edzőnk szülei is sportemberek voltak, ennek köszönhetően ebben a világban, ebben a közegben nőtt fel. Édesapja futballedzőként dolgozott, többek között Verebes József mellett Győrben, továbbá annak idején ő vitte fel először az élvonalba a soproni csapatot. Györfi Erika gyerekkorában végig a sportpályák környékén mozgott, nem csoda, hogy ő is elkezdett versenyszerűen sportolni – a kézilabdát választotta.

  Győrben kezdtem kézilabdázni, aztán később az egyetem miatt Pécsre, a PMSC-hez igazoltam – mesélte Györfi Erika, akinek lánya, Palacki Réka a Rátgéber Kosárlabda Akadémia játékosa. – Balkezes voltam, irányítóként és jobbszélsőként játszottam. Sajnos nem sokáig, mert jött egy sérülés és huszonkét évesen abbahagytam.

  Azóta a tanári pálya töltötte ki az életét, tizenkilenc éven keresztül Meszesen tanított testnevelést és matematikát. Szeretett sportágánál is megmaradt bizonyos szinten, hiszen az iskolában vitte a szivacskézilabda-programot. Egészen tavaly nyárig.

  Ekkor megkerestek a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskolától, majd ezzel párhuzamosan a helyi sportegyesület elnöke, Kovács Tamás is hívott. Megmondom őszintén, nehezen mondtam igent, mert nagyon jól éreztem magam Meszesen, megbecsültek engem, szerettem ott dolgozni. De ez egy olyan újfajta kihívás volt, ami megragadta a fantáziám, ezt a lehetőséget nem szerettem volna kihagyni.

  Amellett, hogy Erika most már a mislenyi általános iskolában tanít, egyesületünk U8-as csapatát irányítja, továbbá az U8–U10-es korosztályokhoz kapcsolódó szervezési feladatok is rá hárulnak. Bár nehéz szívvel vált el korábbi iskolájától, akkora szeretettel fogadták, fogadtuk, hogy most már biztos benne, jó döntést hozott.

  Nagyon jól érzem itt magam! Nagy szeretettel fogadtak, családias a hangulat, mindenki segít a munkában. Tetszik ez az újfajta kihívás, miszerint immár nem csak iskolai szinten foglalkozom a kézilabdával, hanem egyesületi szinten is – a kettő pedig tökéletesen kiegészíti egymást, ráadásul örömmel látom, hogy az iskola és a klub kölcsönösen segíti a másikat. A Kozármisleny SE-nél a feladatom nem csak az U8-as csapat irányítása: Kovács Tamás, az egyesület elnöke azt kérte tőlem, hogy pedagógusként próbáljam minél több gyerekkel megismertetni és megszerettetni a sportágat, igyekezzek minél több gyereket a klub felé terelgetni, majd ott is tartani. Úgy érzem, jó úton járok, szeptemberben még csak öt kislány jelentkezett, most viszont már tizennyolcan vagyunk…


  Ők pedig mindannyian nagyon élvezik a játékot, látszik rajtuk, hogy imádnak kézilabdázni – a visszajelzések pedig fontosak Erika számára, megerősítik abban, hogy jó az, amit csinál.

  A gyerekek szemében látom a csillogást, azt, hogy mennyire elköteleződtek a kézilabda iránt, s ez nagyon jó érzés számomra. Meglepő, hogy mennyire lehet fanatizálni őket, hogy ilyen pici korban mennyire meg lehet őket fertőzni: vannak olyanok, akik már vetettek maguknak térdvédőt… Látom rajtuk, hogy hálásak mindenért, azért is, ha futni kell, azért is, ha nem. Két fordulót játszottunk, öröm volt nézni őket, megérintette a kicsiket az, ahogy beöltöznek, ahogy felveszik a mezt. Nagyon szeretek velük dolgozni, úgy érzem, ez a pici korosztály abszolút fekszik nekem. Úgyhogy akárcsak a játékosok, én is nagyon várom már, hogy folytatni tudjuk a közös munkát, s minden visszazökkenjen a rendes kerékvágásba!

  Sok sikert kívánunk Neked egyesületünknél!