KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Nem lesz könnyű, de nyerni kell 2017.11.11. 00:00

  Vasárnap délután a Gárdony-Pázmánd vendége lesz NB I. B-s felnőtt csapatunk. Nehéz meccs vár ránk, de győznünk kell, hogy megtartsuk jó pozíciónkat, a negyedik helyet.

  Nem lesz könnyű, de nyerni kell

  Az előző fordulóban nagyon magabiztosan, nyolc góllal vertük a Győri Audi ETO KC U18-as csapatát, s emiatt volt ok az örömre, Velünk együtt örültek szurkolóink is, csodálatos volt a hangulat a csarnokban.

  Most újabb feladat vár ránk, ami semmivel sem ígérkezik könnyebbnek, mint a múltkori. Sőt! Bár a Gárdony-Pázmánd neve nyilván kevésbé csillogó, mint az ETO-é, ettől még nagyon kemény ellenfelünk lehet (és minden bizonnyal lesz is), főleg hazai pályán. A két együttest mindössze három pont választja el egymástól, reméljük, a vasárnapi mérkőzés után ötre nő a különbség – ha így lesz, az azt jelenti, hogy győztünk.

  • Ez és az ehhez hasonló mérkőzések sok veszélyt rejtenek magukban – mondta vezetőedzőnk, Kovács Tamás. – Ha a játékosállományt, az erőviszonyokat nézzük, akkor nekünk most nyernünk kell, de idegenben leszünk, így aztán biztosan nem lesz könnyű dolgunk. Szokták is mondani, ahhoz, hogy idegenben győzz egy-két góllal, öttel-hattal jobbnak kell lenned.

  Bízunk benne, hogy vasárnap délután lesz öt-hat gól a két csapat között. Az biztos, hogy a győriek ellen múltkor jól játszottunk, ha ezt a formát tudjuk hozni, netán még rá is teszünk egy lapáttal, akkor miénk lesz a két pont. Amire óriási szükségünk van.

  • A védekezésünknek ismét jól kell működnie, emellett pedig csökkentenünk kell a technikai hibák számát, mert a Győr ellen túl sok volt belőlük, tizenhetet-tizennyolcat vétettünk. Szerencsére mindenki felépült, így a maródi Linder Lucán kívül minden játékosomra számíthatok. Azt mondtam a lányoknak, hogy legyenek türelmesek, ne kapkodjanak. Szépen, türelmesen, nyugodtan kell játszanunk, aminek köszönhetően fokozatosan el tudunk majd lépni ellenfelünktől. Futni és futni kell, amitől idővel el fognak fáradni.

  Bízunk benne, hogy így lesz. Nem baj, ha ezúttal nem nyerünk nyolc góllal, elég lesz, ha egy-kettővel behúzzuk ezt a meccset. Aztán jöhet a Szekszárd elleni hazai rangadó!

   

  A forduló további programja: VKL SE Győr–NEKA, Swietelsky-Szombathely–Szombathelyi Haladás, Rinyamenti TE–Mohács, Pilisvörösvár–Mosonmagyaróvár, Győri Audi ETO KC U18–Csurgó, Szekszárd–Marcali.