KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Nickl Luca lett a legjobb kapus 2018.05.27. 00:00

  Az egyik U10-es csapatunk a második, a másik a tizedik, az U9-es csapatunk a harmadik, az U8-as pedig az ötödik helyen zárt az Orosházán megrendezett korosztályos tornán.

  Nickl Luca lett a legjobb kapus
  Az Orosházán megrendezett három napos tornán az U10-es korosztályban két csapatot indítottunk.
  Mindannyian nagyon vártuk már ezt a tornát, hiszen egész évben szinte ki sem mozdultunk Baranyából – mondta Vártokné Szabó Ágnes edző. – Végre összetalálkozhattunk sok új ismeretlen csapattal. Nagy kihívásnak vettük, hogy más egyesületek megmutathatjuk tudásunkat. Kevés cserével álltak fel a játékra lányaink, így garantált volt a három nap folyamán a bőséges játéklehetőség mindenkinek. A második számú csapatunk egy győzelemmel és két vereséggel csoportharmadikként zárt, míg az első csapatunk veretlenül lett csoportelső. A keresztjátékok során végig küzdöttek a lányok, mindenki kivette a maga részét maximálisan a játékban. Az egyik csapatunk így a tizedik, a másik a második helyen végzett. Bebizonyította mindenki, hogy egymásért, a csapatért nagyon tud harcolni. Köszönöm Kovács Enikőnek a segítséget, bármikor rendelkezésre állt és taktikailag is segítette a csapatot. Köszönöm a szülőknek a szurkolást, a váratlan születésnapi bulit, amivel nagyon megleptek mindenkit. Zárásként: nagyon jól éreztük magunkat ezen a kiválóan megrendezett tornán.
  Az U9-esek a Békéscsaba, az Orosháza és az Orosháza-Tótkomlós csapatai ellen léptek pályára. Kitettek magukért a lányok, hiszen mindhárom mérkőzést megnyerték, így el is dőlt, hogy vasárnap éremért játszhatnak. A Kispest és a Szeged ellen aztán sajnos nem sikerült pontot szerezniük, emiatt végül a harmadik helyen zártak. Külön dicséret illeti Nickl Lucát, aki korosztályában átvehette a legjobb kapusnak járó különdíjat.
  Az U8-asok szombaton két mérkőzést megnyertek (a Békéscsabát és a Hódmezővásárhely I-es csapatát verték), valamint döntetlent játszottak a Pumukli KUA együttesével. Ezzel pontazonosság alakult ki a Pumuklival, és mivel nekik egyetlen góllal jobb volt a gólkülönbségük, ők jutottak be a legjobb négybe. Ezt követően csapatunk az 5-8. helyért játszhatott vasárnap: a Szeged és az Orosháza ellen elért győzelmekkel az ötödik helyen zártak a lányok.
  Ez a torna ismét remek lehetőség volt arra, hogy lássuk, hol tartanak sportolóink az ország különböző részeiről érkező csapatokhoz képest, valamint kitűnő lehetőség volt a gyakorlásra – értékelt Kovácsné Bareith Judit edző.