KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Olyan, mint egy napközis tábor 2019.08.01. 00:00

  Ráhangolódásra nem hagyott sok időt vezetőedzőnk, Kovács Tamás: NB I. B-s felnőtt csapatunk a héten már gőzerővel készül a következő szezonra.

  Olyan, mint egy napközis tábor

  Belevágtunk. Mosolyogva, vidáman – ahogy ettől a remek társaságtól megszokhattuk. A lányok sosem szoktak fanyalogni a felkészülés kezdetén, hiszen örülnek egymásnak, s ilyenkor, a nyári szünet után azért van is mit megbeszélni.
  Már ha van hozzá szufla. Kovács Tamás ugyanis alaposan meghajtja lányainkat, rögtön belecsapott a munka közepébe. Kedden például volt futóedzés, aztán a konditeremben Vadász Ildikóé, erőnléti edzőnké volt a karmesteri pálca, majd jöhetett egy kis egyéni képzés, délután pedig, amolyan desszertként, az egészet egy teremedzéssel fojtották le Vig Vivienék. Az első négy hét kis túlzással olyan, mint egy napközis tábor, jegyezte meg vezetőedzőnk.

  – Jó volt kicsit pihenni, a tavalyi év sokat kivett belőlünk, de persze hiányzott már a közös munka mindenkinek, vártuk, hogy nekivágjunk ennek az évnek – mesélte csapatkapitányunk, Vig Vivien. – A hangulattal sosincs baj, annyira egységesek vagyunk, annyira együtt vagyunk, hogy jó bemenni az öltözőbe. Az újak is hamar feloldódtak és beilleszkedtek. Mondjuk három nap elteltével mindenki látja, hogy nem lesz könnyű a munka, de van egy kitűzött célunk, amit el szeretnénk érni, és mindenki tudja, hogy ezért keményen meg kell dolgozni! Az előző szezonban nagyon magasra tettük a lécet. Szeretnénk ugyanezt megugrani, sőt, jó lenne egy kicsit még előrébb jutni. Nem lesz könnyű, mert idén is erős a mezőny. Jó lenne, ha Tamásnak sikerülne úgy összegyúrnia a csapatot, hogy egységes, eredményes együttes jöjjön ki belőle. Én idén is bízom a szurkolóinkban, remélem, minél többen kijönnek majd a meccseinkre és segítenek a pálya széléről!

  Csapatunk a felkészülés során nem vesz részt tornákon, vezetőedzőnk szerint ugyanis a rövid időn belül lejátszott több mérkőzés jelentős sérülésveszélyt hordoz magában. Persze lesz olyan nap, amikor kétszer is pályára lépnek Halász Bettiék: délelőtt Kecskeméten, délután pedig Budaörsön lesz jelenésük. Persze biztosan jobban várják az augusztus közepi edzőtábort, amelyre Siófokon kerül sor.

  – Addigra kellőképpen megutáljuk egymást, szükség lesz egy ilyen táborra – mondta vezetőedzőnk, Kovács Tamás. – A keretünkben ezúttal nem volt nagy mozgás, Palotás Fanni és Ragoncsa Dominika távozott csupán, illetve Réb Fanni végképp a PEAC-hoz került. Érkezett a balátlövő Halmai Pálma, aki szentendrei színekben az előző szezonban száz gólt szerzett, Siófokról a mindössze tizenhét éves tehetség, Nemes Laura, aki balszélsőként és irányítóként is bevethető, valamint a junior világbajnok Hornyák Bernadett, aki az előző idényben a Nyugati csoport bajnokát, a Szombathelyi KKA-t erősítette irányító-átlövőként. Ő egy hónapja vállműtéten esett át, jelenleg a rehabilitációs munkát végzi, januártól csatlakozhat a csapathoz. Felkerül továbbá a felnőttekhez az ifiből három tehetség, Németh Orsolya, Leitner Dorina és Réti Klaudia, velük lesz teljes a keret.