KOZÁRMISLENY SE

handball team

  Országos bajnokok lettek a lányok! 2018.06.11. 00:00

  Nagy sikert ért el, megnyerte a IV. korcsoportos diákolimpiát a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola leány kézilabdacsapata, amelyet klubunk játékosai alkotnak.

  Országos bajnokok lettek a lányok!
  A IV. korcsoport diákolimpiai döntőjét Nyíregyházán rendezték meg, a kézilabda mérkőzéseknek viszont Kisvárda adott otthont. A szervezők két négyes csoportba osztották a csapatokat, a kozármislenyi lányok a nehezebbe kerültek, hiszen a Tápiószele, a Debrecen és a Győr is kiváló utánpótlás gárdákkal rendelkezik, s szinte minden évben résztvevői a döntőnek.
  Az első meccsünket a Tápiószele ellen 18-13 megnyertük, majd a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola ellen 24-15 ös vereséget szenvedtünk – mesélte Vártokné Szabó Ágnes, a csapat felkészítő testnevelője. – Másnap az utolsó csoportmeccsen nagyszerű játékot produkáltunk, 25-18-as győzelmet arattunk a Debrecen ellen, így csoportmásodikként továbbjutottunk a négyes döntőbe. Az elődöntőben a Szeghalom várt ránk, végig magabiztosan játszva nagyon sima győzelmet arattunk, 29-12-re nyertünk. Ezek után a döntőben ismét a Győrrel találkoztunk, s a mérkőzés előtt megbeszéltem a játékosaimmal, hogy szeretném, ha ez a találkozó egy örömjáték lenne, hiszen az utolsó meccsüket játszották együtt a lányok ebben az összeállításban, mert a csapatból heten elballagnak. A lányok pedig igazi csapatként óriásit küzdve, szenzációs játékkal a jóval esélyesebb Győrt 20-17-re legyőzték, s idén is országos bajnokok lettek!
   
  A csapat tagjai: Wichman Vivien, Bartók Dorina, Ancil Fanni, Váradi Zsófia, Bálványos Fanni, Kornfeld Fanni, Németh Jázmin, Dainese Jennifer, Bánfai Virág, Vártok Tamara, Wéber Veronika, Takács Ivett, Grosics Gréta, Szakos Dominika, Hausznek Hanna. A csapat felkészítő testnevelője: Vártokné Szabó Ágnes.
  A torna legjobb kapusának  Wichmann Vivient választották meg.